Legendás szerelmek
2016. május 19. írta: Csiribusz

Legendás szerelmek

Katherine Hepburn és Spencer Tracy – Egy beteljesületlen szerelem

Katherine Hepburnt csak egy férfihoz, Spencer Tracyhez fűzte igaz szerelem. 1942-ben ismerkedtek meg, Az év asszonya című film forgatásán. A munkakapcsolatból huszonöt éven át tartó szerelem született, amely azonban sosem teljesedhetett be: Spencer nős volt, amikor megismerte Hepburnt, és bár elszakíthatatlanul szerették egymást, a férfi mégsem vált el a feleségétől. Nemcsak katolikus hite tartotta vissza, hanem az is, hogy nem akarta cserben hagyni siket kisfiát, és hogy mélységesen tisztelte a feleségét.

stkh.jpg

Összesen nyolc filmben dolgoztak együtt Hepburnnel, aki a 60-as évek elején a karrierjét is kockára tette Tracyért: nem vállalt szerepeket, mert minden idejét betegeskedő szerelme mellett töltötte. Öt év kihagyás után tértek csak vissza, hogy leforgassák a Találd ki, ki jön ma vacsorára? című, utolsó közös filmjüket. Spencer a mozi befejezése után meghalt, így már nem láthatta a kész alkotást. Katherine szíve összetört, ő sem nézte meg soha az utolsó filmjüket.

Ingrid Bergman és Roberto Rossellini – A botrányos kapcsolat

Ingrid Bergman színésznő, 1948-ban levelet írt Robertónak, melyben felajánlotta, hogy szívesen dolgozna együtt rendezővel. A férfi nem is kérette magát, következő filmje, a Stromboli forgatása alatt pedig már egymásba is szerettek. Kapcsolatukat hatalmas felháborodás kísérte. Bergman ugyanis még házas volt, amikor teherbe esett a rendezőtől, és nemcsak a férjét, hanem a kislányát is elhagyta Rosselliniért, akivel nem sokkal később össze is házasodtak.

ibrr.jpg

A színésznő kegyvesztett lett: a közvélemény olyannyira elítélte, amit tett, hogy az Egyesült Államok elhagyására kényszerítették, így hét évig csak Európában forgathatott. Boldog magánélete azonban kárpótolta mindezért: először egy fiút, majd két kislányt szült kedvesének.

1956-ban tért vissza az USA-ba, ekkor kapta meg a második Oscar-díját. A karrierje tehát ismét felfelé ívelt, a házassága azonban megromlott: hat év után szakítottak Rossellinivel.

Lauren Bacall és Humphrey Bogart – Az álompár

lbhb.jpgLauren modellként dolgozott, amikor megkapta élete első filmszerepét – és mindjárt a színészóriás partnereként. Az első találkozásukkor Bogart így szólt Hollywood fiatal üdvöskéjéhez: „Istenien fogjuk érezni magunkat együtt!”. Így is lett: Bacall sikert aratott, és nemcsak a nézők szívét hódította meg, hanem a nála huszonöt évvel idősebb Humphrey Bogartét is, aki nem sokkal később elvette feleségül.

A korábban sok női szívet összetörő Bogart ekkor már három házasságon volt túl, de az igazi boldogságot Lauren mellett ismerte meg, aki gyermekeket is szült színészlegendának. 

Családi boldogságuknak Bogart betegsége vetett véget. A színész láncdohányos volt, no és az italt sem vetette meg, ám nem volt hajlandó orvoshoz fordulni a panaszaival. Végül 1957-ben gégerákban halt meg.

Lejegyezte: Csiribusz

Forrás: Blikk Nők-extra – 2009/47.

Képforrás: willmckinley.wordpress.com; d.repubblica.it; crystalkalyana.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr328733136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása