Kísérteties véletlenek
2016. november 14. írta: Csiribusz

Kísérteties véletlenek

Az életben sokszor adódnak roppant furcsa véletlenek, amelyektől az emberek egyből elkezdenek különböző földöntúli vagy összeesküvés-elméleteket gyártani. Tudtad, hogy a Titanic katasztrófáját majdnem szó szerint megírták előtte, vagy az autógyáros Ferrari pont abban az évben halt meg, amikor a rá megszólalásig hasonlító focista, Özil született? És hogy Trump győzelmét megjósolta a Simpson család 2000-ben?

A BrightSide a következőkben összegyűjtött 12 kísérteties esetet, amelyekre senki nem tud épkézláb magyarázatot adni és mindenkinek a fantáziájára vagy hitére bízzuk, mi történt valójában.

1. Mintha reinkarnálódtak volna

Enzo Ferrari, a világhírű autógyár alapítója 1988-ban halt meg, Mesut Özil focista pedig alig egy hónappal utána született. Ha ránézel fotójukra, ikertestvéreknek gondolhatnád őket. Ferrari született újjá a focistában?

kv11.jpg

2. Megjósolt a Titanic katasztrófáját

1898-ban, 14 évvel a Titanic tragikus szerencsétlensége előtt egy Morgan Robertson nevű író kiadta Értelmetlenség című fantázia regényét, amely egy hajó elsüllyedéséről szólt – és Titánnak nevezte el. Ráadásul nemcsak ez volt az egyetlen hátborzongató hasonlóság, hanem az is, hogy mindkét hajót elsüllyeszthetetlennek vélték, szinte azonos technikai leírásuk volt, egyik hajón sem volt kellő mennyiségű mentőcsónak és mindkettő jégnek ütközött az Észak-Atlanti-óceánon.

kv2.jpg

3. Szomszédok különböző évszázadokban

A világhírű zeneszerző, George Handel és a világsztár popgitáros Jimi Hendrix két évszázaddal később éltek, de egymás közvetlen szomszédságában. Míg előbbi a londoni Brook Street 25., utóbbi a 23-as szám alatt lakott. Mindketten nagyon meghatározó zenészek voltak a maguk idejében és műfajában.

kv3.jpg

4. A Hoover-gát tragédiája

A nagy világgazdasági válság idején Hoover elnök munkaerő-teremtés és a gazdaság fellendítése céljából megépítette a híres nevadai gátat. Az egyik legelső ember, aki életét vesztette az építkezésen George Tierney volt, aki 1922. december 20-án halt meg balesetben, miközben előkészítő munkát végzett. A legutolsó halott pedig Patrick Tierney, az előző férfi fia, aki néhány évvel később, szintén az építkezés közben halt meg – szintén december 20-án.

kv4.jpg

5. Az autók, amelyek egymásra találtak

1895-ben két autó összeütközött Ohióban. Ebben mi a különös? Akkoriban annyira kezdetleges volt még az autógyártás, hogy egy államon belül szinte lehetetlen volt két kocsit találni. Sajnos nem maradt fenn az esetről dokumentáció, mert régen nem jegyezték fel a hatóságok az autóbaleseteket.

6. Abraham Lincoln és John Kennedy meglepően hasonló életrajza

John Kennedy az USA történelmének legnépszerűbb és legfontosabb elnöke, Lincoln pedig szintén az egyik legjelentősebb.

Életük számos furcsa közös elemre utal:

Mindkettőjüket golyó ölte meg és mindkettőjük fejük hátsó részén kapott lövést – pénteken és épp ünnep előtt: Lincolnt egy nappal húsvét előtt, Kennedyt a hálaadás estéjének napján ölték meg.

Két gyermekük volt.

Mindkettejüknek volt egy barátja, akit Billy Grahamnek hívtak.

Kennedy titkárnőjét Mrs. Lincolnak hívták, míg Lincoln titkárát Johnnak.

Az utánuk következő elnököt mindkét esetben Johnsonnak hívták, akik szintén déliek voltak és demokraták.

kv5.jpg

7. Az első és utolsó katonák

Az első és utolsó brit katona sírja, akik az első világháborúban halt meg, mindössze 6 méterre található egymástól, sírköveik pedig pont egybenéznek egymással. Az elrendezés egyáltalán nem volt szándékolt.

kv6.jpg

8. Edgar Allan Poe időgépe

A népszerű író Arthur Gordon Pym, a tengerész című regényében arról írt, hogy négy tengerész túlélt egy hajószerencsétlenséget, és az egyik, Richard Parker nevű matrózt meg kellett enniük, hogy életben maradjanak. Poe azt állította, igaz történet alapján készült a regény, de ez nem volt igaz.

46 évvel később egy amerikai hajó tényleg elsüllyedt, és a megmenekült tengerészeknek meg kellett enniük egy Richard Parker nevű matrózt, hogy ne haljanak éhen.

Egyből elterjedt a pletyka, hogy Poe-nak időgépe volt.

kv7.jpg

9. Szerencsétlen testvérpár

1975 júliusában a Bermuda-szigeteken élő 17 éves Erskine Lawrence Ebbint elütötte egy taxi, amint motorbiciklizett az úton. A fiú azonnal meghalt. Majdnem pontosan egy évvel azelőtt, szintén júliusban az akkor szintén 17 éves bátyja ugyanígy járt: ugyanazon a motoron ült, a taxisofőr, sőt a mellette ülő utas is ugyanaz volt.

kv8.jpg

10. Anthony Hopkins és egy ritka könyv

Egyszer a színész venni akart a könyvesboltban egy ritka regényt, az Egy lány Petrovkából című történetet George Feifer tollából. Egy szerephez kellett volna belőle tanulnia, de nem találta meg a polcokon. Mikor hazafelé tartott, a metrón viszont rátalált egy elhagyott példányra. Később találkozott az íróval, aki elmesélte neki, hogy neki sincs meg a könyv, mert egy barátjának odaadta, ő pedig elhagyta azt a metrón…

11. Különleges név a Római Birodalomban

Az ősi Róma városának alapítását Romulus és Remus legendája írja le, Romulus vált a birodalom első császárává. A Nyugatrómai Birodalom utolsó uralkodója pedig Romulus Augustulus volt, akinek eredeti neve Flavius Romulus Augustulus. Akárhogy is, ezek alapján elmondható, hogy a világtörténelem leghatalmasabb birodalma Romulus nevű uralkodóval kezdődött és végződött is.

kv9.jpg

12. A Simpsons megjósolta Trump elnökké választását

A szatirikus rajzfilmsorozat alkotói 16 évvel ezelőtt, amikor még csak sejteni sem lehetett, hogy Trump egyáltalán valaha elnökjelöltként indul, viccet csináltak abból, hogy megnyeri az amerikai választásokat.

Talán még megdöbbentőbb az, hogy pontosan úgy mutatták be, mint ahogy az a való életben megtörtént másfél évtizeddel később, amikor Trump elindította kampányát.

kv10.jpg

Forrás: brightside.me; szeretlekmagyarorszag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3611959253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása