Tíz rejtélyes történelmi fotó
2017. június 12. írta: Csiribusz

Tíz rejtélyes történelmi fotó

Manapság a legtöbb furcsa és megmagyarázhatatlan fotó láttán az emberek többsége gondolkodás nélkül rávágja, hogy ,,ez Photoshop!". Az alábbi 10 fénykép esetében ilyenről szó nem lehet, ezek a felvételek ugyanis akkoriban készültek, amikor Photoshopról még csak nem is álmodoztunk. Hiába kaptak azonban nagy figyelmet, hiába tanulmányozta őket tudósok sokasága, legtöbbjükre a mai napig sem sikerült elfogadható, helytálló magyarázatot találni.

1.  A hook-szigeti tengeri szörny

rtf1.jpg

Ez a fénykép 1965-ben készült, szintén jóval a számítógépek elterjedése és a Photoshop megjelenése előtt. A kép körül kialakult rejtélyt tovább bonyolította, hogy ezt a felvételt nem egy névtelen ,,útszéli suhanc", hanem Robert Le Serrec elismert fényképész készítette. A különös tengeri lényt ábrázoló kép az ausztráliai Hook-sziget partjainál készült és többen is jelen voltak a feltűnésénél, egyhangú döntés azonban nincs vele kapcsolatban, a tengerbiológusok közt még ma is vitatott, hogy pontosan mi is látható rajta.

2.  A Hessdalen-fények

rtf2.jpg

Éveken keresztül lehetett megfigyelni különösen mozgó, furcsa fényeket a norvégiai Hessfalen-völgy felett. Számtalan bizonyíték létezik a furcsa világító tárgyak völgy felett történő átrepülésére, ezt a képet például egy norvég fotós készítette 30-másodperces záridővel. Bár sok tudós foglalkozott a témával, nem sikerült egyhangú magyarázatot kapni rá, hogy mi is állhat ennek a furcsa jelenségnek a hátterében.

3.  A ,,fekete lovag"

rtf3.jpg

1960-ban egy sötét, ismeretlen repülő tárgy került a Föld légterébe. Ebben az időben egyetlen műholdat sem lőttek fel és a Csillagok Háborúja filmekből ismert Boba Fett űrhajóját-idéző objektum egyetlen emberi kéz alkotta tárgyra sem hasonlított. Azóta ráadásul számos hasonló repülő tárgyat sikerült már lencsevégre kapni a Föld körül, melyekben csak az volt a közös, hogy a fénykép készülte után néhány másodperccel rejtélyes módon eltűntek. A tudósok között megoszlanak a vélemények, hogy mi is lehetett pontosan a ,,Black Knight" névre keresztelt objektum, ám abban a többség egyetért, hogy valószínűleg nem ember alkotta, mesterséges tárgyról lehet szó.

4.  A ,,Babushka Lady"

rtf4.jpg

1963. november 22-én, Kennedy elnök meggyilkolásának helyszínén volt egy rejtélyes hölgy, aki több fényképen és videofelvételen is feltűnt. Titokzatosságát az okozta, hogy az elnök meggyilkolása után nem szaladt fedezékbe, (mint a többiek) hanem mintha mi sem történt volna, fényképezgette tovább a világ egyik leghíresebb merényletének helyszínét. Röviddel később eltűnt, ám a merényletet visszanézve olyan gyanúsnak titulálták a viselkedését, hogy több évtizeden keresztül az FBI is nyomozott utána, révén, hogy nagy valószínűséggel köze lehetett az elnök meggyilkolásához. Hiába azonban minden erőfeszítés, nem akadtak a nyomára, sőt, még csak a személyazonosságát sem sikerült megállapítani, így a rejtélyes hölgy a „Babushka Lady” nevet kapta, az idős orosz asszonyokra jellemző fejkendője miatt.

5.  Mobiltelefon egy régi Chaplin filmben

rtf5.jpg

Charlie Chaplin 1928-as filmjének, A cirkusz című némafilmnek az extrákkal teli (2010-es) DVD-jén látható egy rejtélyes fekete ruhás nő, aki úgy tesz, mintha mobilon telefonálna. Bár a szkeptikusok többsége azzal magyarázza a történetet, hogy egy sima hallókészüléket (hallókürtöt) tart a kezében, ez sem erősíthető meg egyértelműen, az egyedül sétáló hölgynek ugyanis semmi oka sincs a füléhez tartani a szerkezetet, ráadásul a jelenet közben jól látható, hogy mozog a szája, ergo mintha beszélne valakihez, pedig senki sincs a közelében. A kivágott jelenet:

6.  A zuhanó ember

rtf6.jpg

Ezt а fotót Richard Drew fényképész készítette, 2001. szeptember 11-én, a világkereskedelmi központ toronyházai ellen irányuló terrorcselekmények közben. A fotó néhány órán belül az egész világot bejárta, a toronyházból kiugró férfi különös testtartása miatt. A férfi szinte teljesen függőlegesen (fejjel lefelé) zuhan, ami ellent mond minden bennünk lakozó túlélési ösztönnek. A rejtélyt csak tovább fokozza, hogy a fényképen szereplő férfit végül sosem találták meg a romok között.

7.  A ,,tank man"

rtf7.jpg

Ez a fotó a pekingi zavargások közben készült, 1989-ben, a Tiananmen-téren. A tankok elé beálló ismeretlen tüntető fotója az egész világot bejárta, ám mégsem lehet tudni, hogy ki is volt ő pontosan, illetve, hogy mi is lett vele végül. Az ismeretlen személyazonosságú férfit a külföldi sajtó egyszerűen ,,Tank Man" névre keresztelte.

8.  Solway Firth űrhajósa

rtf8.jpg

1964-ben Jim Templeton fényképész készítette ezt a fotót a lányáról, de az előhívás után egy egészen elképesztő alak bontakozott ki a képen: egy űrhajós szkafanderbe bújt „valamit" örökített meg a kamera. A férfi állította, hogy a fotó elkészültekor csak a lánya volt a helyszínen. Még a Kodak vállalat is vizsgálódni kezdett a témában és megállapították, hogy a tekercs érintetlen, senki se buherálta meg a képet.

9.  Freddy Jackson szelleme

rtf9.jpg

A képet 1919-ben készítették, először pedig 1975-ben hozták nyilvánosságra. A fotó egy csoportkép, amely a Goddard osztagot ábrázolja, akik az első világháborúban szolgáltak. A képen egy extra arc is feltűnik. Sokan úgy gondolják, hogy Freddy Jackson szelleme látható a felvételen, akinek éppen aznap volt a temetése. A szerencsétlenül járt férfit egy repülőgép propellere gyilkolta meg.

10.  Piramis a holdon

rtf10.jpg

Ez a fotó a NASA ,,Apollo-17" névre keresztelt küldetése során készült, ám sokáig nem foglalkoztak vele, mivel a kép készültekor a kamera túlexponált. Számos szakértő dolgozott később a kép helyreállításán, majd amikor játszottak kicsit a kontraszttal, feltűnt rajta egy rejtélyes, piramisra emlékeztető objektum a távolban. Bár a kép minősége miatt nem lehet túl messze menő következtetéseket levonni, mégis sokan egyértelmű bizonyítékának tartják annak, hogy a Hold másik oldala valószínűleg több más, hasonló piramist is rejthet.

Forrás: liked.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8212588287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása