Egy beteges imádó
2017. február 27. írta: Csiribusz

Egy beteges imádó

Connecticutban nagy wicca-közösség él. Nyitott és széles körben elfogadott a tevékenységük. Sok bolt kínál portékát a „pogány” közösség tagjainak: műalkotásokat, varázsszereket és más kellékeket. 

Krystal Dragan, aki maga is wicca-spiritisztának vallja magát, elmeséli, miféle zaklatást kellett éveken át elszenvednie. Krystal hithű katolikus családban született, aki már egészen kicsi gyerekként is más volt, mint a többi, mert látnoki képességgel rendelkezett. Mindennek ellenére a szülei nem akadályozták soha abban, hogy érdeklődésének megfelelő olvasmányai legyenek, és később ezen az úton induljon el a nagybetűs élet felé. 

Krystal korán férjhez ment. Első szerelme, Bill, mindössze tizennyolc éves volt, amikor a lányt első randevújukra hívta. Ezek után – ahogyan a nagy könyvben meg van írva – két évig együtt jártak, majd összeházasodtak. S bár Bill nem volt wicca-hívő, felesége tevékenysége egy kicsit sem zavarta. Házasságuk kiegyensúlyozott és boldog volt, de sok évvel később történt valami. 

2002-ben Krystal sérült és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket tanított. Mindig szeretett segíteni az embereken, különösen a gyerekeken. Egy napon felhívta az unokahúga, mivel tudta, hogy Krystalt érdekli a mágia. Ajánlott egy ezzel kapcsolatos televízió-műsort, és Krystal felhívta őket telefonon, hogy jósoltasson. Csakhogy a műsor már a vége felé járt, így nem volt idő kártyavetésre az asszonynak. Így megkérdezték, volna-e kedve részt venni a műsor következő élőadásában. Igent mondott. A stúdió felszereltsége, a kamerák mind-mind elkápráztatták Krystalt, aki a férjével jelent meg. 

wicca1.jpg

A műsorvezető Caleb Dyer „tiszteletes”, nagyon sokat tudott a wicca-vallásról és kedvesnek tűnt. Bill a közönség soraiba foglalt helyet, míg Krystalnak Tarot kártyából jósoltak. Elsőként a „kelyhek királya” jött ki, ami azt jelentette, hogy van egy hűséges férfi az életében. A műsor után Caleb Dyer odalépett Krystalhoz és elmondta, hogy a feleségét műteni fogják, így ha gondolja, beléphet a helyére és vele együtt vezetheti a műsort. Krystal nem hitt a fülének, de boldogan beleegyezett. Kezdetben úgy volt, hogy csak egy hónapra veszi át a műsorvezetői szerepet Dyer mellett. Kicsit megváltoztatták a show arculatát. Krystal rengeteg videót és zenét vitt be a stúdióba. Ezenkívül különböző újságokba, magazinokba, honlapokra írt cikkeket. 

Élvezte, amit csinál, minden szép és jó volt, de észrevette, hogy Caleb Dyer valósággal rajongani kezdett érte. Ajándékokkal halmozta el a nőt. Különböző olajokat, füstölőket vett neki, majd virágokat. Krystalnak nem volt nehéz rájönnie, hogy a férfi többet akar tőle a barátságnál. Csakhogy Krystal boldog házasságban élt, míg Caleb nem. Szinte naponta hívta Krystalt azzal, hogy mennyire elege van a feleségéből. A helyzet először nem tűnt aggasztónak, de Krystal hamarosan rájött, hogy sokkal nagyobb a baj, mint hitte. Az asszony eleinte nem beszélt minderről senkinek. Egyrészt nem akarta otthagyni a műsort, amit nagyon megszeretett, másrészt nem akarta felzaklatni a férjét, aki túl volt már egy stroke-on. Úgy érezte, meg tudja oldani a problémát egyedül is. Ám Caleb viselkedése egyre tolakodóbb lett. Mindig több ajándék érkezett tőle, s most már e-mailekkel is bombázta a nőt. Azzal zaklatta Krystalt, hogy tegye a világ legboldogabb emberévé és legyen a felesége. 

Krystal hiába akarta kihagyni mindebből Billt, egy idő után muszáj volt beszélnie a problémáról. Bill higgadt, kiegyensúlyozott férfi volt, de látszott rajta, hogy nagyon elszomorítják a hallottak. Bármennyire is szerette Krystal a show-t, kilépett, és Dyer hiába próbálta visszacsalogatni, a nő elutasította a felkérést. 

Öt hónappal később Krystal és Bill egy új műsorral rukkoltak elő. Így akaratlanul is Dyer riválisává lettek. Caleb Dyer nem kis féltékenységgel figyelte a tevékenységüket és saját műsorában mindennek elmondta Krystalt, nyilvánosan ócsárolta. Ekkor indult el lefelé a lejtőn. 

Tizenhárom hónappal a megismerkedésük után, amikor Krystal épp a munkából indult hazafelé, Caleb Dyer virágcsokorral a kezében lépett a nő elé és szerelmet vallott neki. Krystal határozottan elutasította, de látta a férfin, hogy nagyon megbántva érzi magát. Bill odahaza tombolt dühében, Krystal pedig félt, hogy az egész ügynek még nincsen vége. 

Újabb két hónap elteltével, karácsony táján egy éjjel, dörömböltek a házaspár házának bejárati ajtaján. Meglepetésükre egy rendőrjárőr állt az ajtóban, aki arról tudakozódott, hogy Bill hogyan érzi magát. Állítólag kaptak egy bejelentést, miszerint Krystal bántalmazta a férjét. Miután meggyőződött róla, hogy az egész csak egy rossz vicc, a rendőr elment. Krystalt azonban nagyon zavarta az egész helyzet és megpróbálta megtudni, ki volt a bejelentő. Persze volt egy ötlete ki lehetett, de a rendőrség nem szolgáltatta ki a telefonfelvételt. 

Egy napon Caleb felhívta Krystalt és bejelentette, hogy a felesége már nincs a képben, elhagyta őt Krystalért és nincs többé akadálya a boldogságuknak. Krystal nem hitt a fülének. Nyomatékkal megkérte a férfit, hogy hagyja végre békén. Nem akarta feljelenteni, de Dyer a saját show-jában tovább szidta, gyalázta Krystalt, valósággal végigbőgte a műsort. Ragasztószalagot tett a mellkasára azt jelképezve, hogy a nő összetörte a szívét. Így merült feledésbe Caleb Dyer. Krystal később tudta meg a közös ismerőseiktől, hogy Dyer elhagyta a várost és másfél órányira odébb, egy másik helyre költözött. Új show-t fabrikált és meg is nősült. Az új feleség lett a következő műsorvezetőtársa. A nő döbbenetesen hasonlított Krystalra. Krystal kissé meghökkent ezen, de örült, hogy a férfi végre leszállt róla. 

Eltelt két év. Az élet visszatért a régi kerékvágásba. Eljött a tavasz és egy napon, amikor Bill és Krystal a kertben virágokat ültetett, megszólalt a nő telefonja. Caleb volt és arról értesítette Krystalt, hogy visszatért a városba. Ez azt jelentette, hogy Krystal feltételezhetőleg össze fog majd futni vele a stúdióban. Így is lett. Mindig akkor jelent meg, amikor tudta, hogy Krystalnak felvétele van. Azt mondta a nőnek, hogy vagy így, vagy úgy, de mindenképpen az övé lesz. 

Caleb a második feleségétől is elvált. Még egy évig sem tartott a házasságuk. Az ex-feleség tizennyolc oldalban írta le Krystalnak, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül Caleb oldalán. A két nő találkozott és a volt feleség figyelmeztette Krystalt, hogy halálos veszélyben van. Caleb a megszállottja volt. 

2007 karácsonyán Krystal gyönyörű ékszert kapott a férjétől, egy szív alakú medált. Bill azt mondta, huszonöt évvel ezelőtt odaadta a szívét Krystalnak és most újra neki adja. 

Bill súlyos asztmától szenvedett és egy reggelen nem ébredt fel többé. Krystal nagyon félt attól, hogy Caleb megjelenik a temetésen. A férfi nem is titkolta, hogy elmegy a szertartásra és elrejt valamit Bill koporsójában, amitől a lelke nem tud majd a Mennybe emelkedni. Krystal szép, megható búcsúztatót tervezett néhai férjének és nem örült volna, ha ezt bárki megzavarja. Szerencsére azonban Caleb mégsem jött el, viszont Krystal meglepetésére ott volt Caleb második ex-felesége. A nő egy szerencsehozó talizmánt nyomott Krystal kezébe, amely megvédi őt. 

wicca2.jpg

Az asszony sokat gondolkodott azon, mi okozhatta a férje halálát. Talán megátkozta valaki és rontást küldött rá? A boncolás kimutatta, hogy Billnek kétoldali tüdőgyulladása volt. Hogy mindez minek volt köszönhető, az sosem derült ki, de Bill hagyott hátra feleségének egy levelet, amiben leírta, mennyire szereti és törődni fog vele. Azt írta, hogy Krystal őrangyala lesz és vigyáz majd rá. Nem sokkal később Krystal elment egy jósnőhöz és angyalkártyából jósoltatott magának. A jósnő azt mondta neki, hogy van valamije számára. Egy szív alakú papírnehezéket adott a kezébe, és azt mondta: „Az az ember, aki ma rajtam keresztül üzen, ezt küldi neked. Újra neked adja a szívét.” 

Caleb egyáltalán nem tisztelte a nő gyászát. Továbbra is küldözgette az e-maileket: „Ne játszd a gyászoló özvegyet! Kezdem unni!” Krystal rettentő dühös lett. Elment az ügyvédjéhez, aki levelet írt a férfinek, melyben nyomatékkal felszólította, hogy hagyja békén Krystalt, különben messzemenő következményei lesznek annak, amit tesz. Caleb azonban továbbra is zaklatta a nőt. Amikor Krystal bement a stúdióba, az összes szóróanyag fejjel lefelé volt felszegezve a falra, vagy összetépve a földön hevert. Valaki vérrel locsolta le az összeset. Ekkor döntött úgy, hogy feljelenti Calebet és átadott minden ehhez tartozó bizonyítékot a rendőrségnek az ajándékokkal, az e-mailekkel, az ügyvédi levéllel és az őt ócsároló műsorok felvételeivel. 

Elfogató parancsot adtak ki Caleb ellen zaklatás miatt. Ennek ellenére a rendőrségnek nem sikerült elkapnia. Egy alkalommal Krystal beugrott néhány kazettáért a stúdióba, s mikor kifelé jött, belebotlott Calebbe. A nőben rettentő feszültségek és harag dúlt. Nem tudta felfogni, hogyan lavírozhat ez az ember szabadon, amikor elfogató parancs van ellene és rég börtönben volna a helye. Indulattól vezérelve akkora pofont kevert le Calebnek, hogy az elterült a földön. 

Hat évvel megismerkedésük után, Krystal felvette a kapcsolatot a helyi rendőrkapitánnyal. Amikor Caleb a könyvtárba indult előadást tartani a boszorkányságról és teljes Wicca-díszben volt, rávetette magát a rendőrség és letartóztatták. Caleb nem vallott. Úgy tűnt, talán kap hat hónapot és egy hónap közmunkát. A börtönt megúszta, de kétéves távolságtartásra ítélték Krystallal szemben. Elköltözött a városból, azóta a nő nem látta, de ma is úgy érzi, előbb-utóbb újra felbukkan a férfi. 

Forrás: IDxtra dok.film/Sötét vágyak-Meglátni és megszeretni – 2014.; lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: blog. wiccanspells.info; pendencrystals.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3912299127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása