A hollywoodi hasfelmetsző
2022. augusztus 31. írta: Csiribusz

A hollywoodi hasfelmetsző

Ki ölte meg Ashton Kutcher barátnőjét és a többi áldozatot?

hgy11.jpg

Ashley Ellerin alig huszonhárom esztendős gyönyörű fiatal nő volt, amikor kegyetlenül lemészárolták Los Angeles-i otthonában.

Ashley Kaliforniában született, de gyermekkora javát New Yorkban töltötte. Általános iskolai évei alatt ismerte meg egyik barátnőjét, Carolyn Murnicket az 1980-as években. Carolyn visszaemlékezései szerint azonnal megkedvelte Ashley-t. Régimódi házban lakott fehér kerítéssel, de ő maga egyáltalán nem volt régimódi. Nagykanállal falta az életet, nem félt kimutatni rajongását, érzelmeit már gyermekként sem.

Ashley zongorázott, művészeti órákat vett, majd középiskolásként visszakerült Kaliforniába, és Carolynnal megszakadt a kapcsolata. Évekkel később újra találkoztak, ekkor már 21 évesen. Ashley még mindig magabiztos volt. Nagyon érdekelte a divatszakma, s befejezve a főiskolát, beiratkozott a Kaliforniai Egyetemre (UCLA). Ekkor már Los Angelesben élt, de bevallotta barátnőjének, hogy időnként Vegasba jár táncolni egy sztriptízbárba.

hgy08a.jpg

/Ashley Ellerin barnán és szőkén/

Közben rengeteg partin vett részt, megismerve sok hírességet, mint Chris Durán francia-spanyol származású brazíliai énekes-zenészt. Egyik barátja, Justin Peterson szerint Ashley-nek komoly ambíciói voltak a divatipart illetőleg.

Los Angelesben egészen jó környéken élt, ahol kisebb faházat bérelt egy barátnőjével együtt. Ideális környék volt, nem messze a Hírességek Sétányától. Rövid időn belül magára vonta egy-két híresség figyelmét, például Vin Diesellel találkozgatott egy ideig, majd Jeremy Sisto színésszel is randizott. 2000 decemberében egy filmes díszlet ügyében szóba elegyedett a feltörekvő fiatal színésszel, Ashton Kutcherrel. 2001. február 21-én volt a Grammy átadó ünnepség, amire Ashton is hivatalos volt. Utána egy after-partyra ment, ahová elhívta magával Ashley-t. A lány boldogan beleegyezett.

hgy07.jpg

/Ashley és Ashton/

Ashley-t meglátogatta az apja, és miután aznap kivitte a repülőtérre, Mark Durbin háztulajdonos érkezett hozzá 19:20 körül, hogy megszerelje a mennyezeti ventillátort. Ugyanis kisebb felújítás zajlott a házban. Mark elvégezte a munkát, s állítása szerint 20:15-kor már házon kívül volt. 20:24-kor Ashton Kutcher telefonált Ashley-nek. Pár napja nem találkoztak, ezért rá akart erősíteni az estére. Úgy tűnt, minden rendben, a lány várja.

A feltételezések alapján az ezt követő néhány percben következett be a támadás. Talán az újabb csengetéskor Ashley azt hihette, hogy Mark jött vissza valamiért, és beengedte a gyilkost. Talán az elkövető már figyelte a házat, s látva Mark távoztát, szabadnak ítélte az utat.

22:20 körül Ashton Kutcher a házhoz ért. A lány autója a felhajtón parkolt, a házban égtek a villanyok. Ashton többször csengetett, kopogtatott, de semmi válasz nem érkezett. Nem tudta mire vélni, hiszen nem sokkal korábban egyeztettek. Benézett az egyik ablak résén. Rendetlenséget látott, de ez nem lepte meg, mert Ashley említette neki, hogy éppen felújítás zajlik a lakásban. Ugyanakkor észrevett a padlón egy nagyobb kiterjedésű vörös foltot is, amiről úgy gondolta, kiborult vörösbor lehet. Ashley többször tartott bulikat, ezért ez sem lepte meg. Kicsit késett, és azt hitte, Ashley annyira megharagudott, hogy szándékosan nem engedi be. Még egy ideig próbálkozott, aztán elment.

Másnap reggel Ashley lakótársa hazaérkezett. Rémülten látta, hogy Ashley egy vértócsában fekszik a szobája előtt. 47 késszúrás érte. A szúrások legtöbbje 15 cm mélyre hatolt, torkát pedig olyan erővel vágták át, hogy a feje szinte leszakadt. A teste már kékült, egyértelmű volt, hogy órák óta halott.

Minden ismerős, barát és szomszéd megrendült a hír hallatán. Ashley népszerű volt, sokan ismerték, ezért a rendőrségnek akadt dolga a kikérdezéseknél. Csupán egyetlen szomszéd pár jelezte, hogy abban a bizonyos időpontban, amikor Ashley-t megölhették, mintha hallottak volna valamit. Kiabálásra figyeltek fel, de a hangok gyorsan elhaltak, nem láttak és nem is hallottak mást, így nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget. Természetesen Ashton Kutchert is kikérdezték, aki meghallván a rossz hírt, teljesen kiborult. Aggódott is kicsit, mert ott voltak az ujjlenyomatai a kilincsen, hiszen ott járt. A rendőrség számára azonban gyorsan kiderült, hogy neki semmi köze az egészhez. Kivizsgálták Mark Durbin háztulajdonost is, de őt is kizárták a gyanúsítottak közül.

A ház jó környéken állt, biztonságos volt a magas kapuval, a rácsokkal az ablakokon. Semmiféle idegen behatolásnak nem volt nyoma. Mindebből arra következtettek, hogy Ashley ismerte a támadóját, s maga engedte be. A barátok, szomszédok adtak egy tippet a rendőrségnek. Azt javasolták, nézzenek utána Mike-nak, a légkondi-szerelőnek. Nem tudtak róla sokat csak azt, hogy néha megjelent a lány bulijain, gyakran Ashley körül legyeskedett, és a lányt aggasztotta kissé, mert tolakodónak érezte.

A rendőrség kiderítette, hogy a férfit Michael Thomas Gargiulónak hívják. Azt mondják, véletlenek nincsenek, ezért is megdöbbentő, hogy pont azokban a napokban az illinoisi rendőrség felvette a kapcsolatot a Los Angeles-i rendőrséggel. Egy régi ügyön dolgoztak, amely 1993-ban történt, és ahol megölték a 18 éves Tricia Pacacciót. A gyanúsítottjukat Michael Gargiulónak hívták. A lányt 50 késszúrással ölték meg családja házánál.

hgy05.jpg

/Tricia Pacaccio/

1993. augusztus 13-án pénteken, Tricia találkozott néhány iskolatársával az érettségi után. Vacsorázni mentek egy étterembe. Utolsó együtt töltött napjuk volt, mielőtt mindegyikük más-más főiskolára, egyetemre ment. Tricia egyedül indult haza az est után. Édesapja, Rick, a házuk lépcsőjén talált rá Tricia holttestére, amikor a kutyával sétálni indult. Tricia keményen küzdött támadójával, és körmei alatt értékes DNS-nyomok voltak. 1993-ban azonban még gyerekcipőben járt a DNS-vizsgálat. Senkinek nem volt sem ötlete, sem bizonyítéka arra, ki lehetett az elkövető. Így Tricia ügye kezdett kihűlni.

Michael Gargiulóra kezdetben nem gyanakodtak, pedig az elsők között kérdezték ki. Tricia bátyjának haverja volt, gyakran járt a Pacaccio házban. Most az illinoisi rendőrök újra ki akarták kérdezni.

Nem lehetett nem észrevenni a két lány meggyilkolása közötti hasonlóságokat. Hamarosan előkerítették a férfit, de az mindent tagadott, és nem volt hajlandó DNS-mintát adni. Mivel nem kényszeríthették, egy kis cselhez kellett folyamodniuk. Kénytelenek voltak elengedni, de figyelték Gargiulót. Tudomásukra jutott nem sokkal később, hogy a férfi pár napra kórházba került. Így sikerült DNS-mintát szerezniük. A vizsgálat nem okozott meglepetést. Kiderült, hogy a Tricia körmei alatt talált DNS Gargiulóé, ahogyan sejtették. Azonnal az ügyészhez fordultak és vádat akartak emelni. Legnagyobb meglepetésükre, elutasították őket azzal, hogy a DNS véletlenül is rákerülhetett Triciára, hiszen ismerték egymást Michaellel és gyakran járt a házukban. A második csalódást Ashley ügye jelentette. Hiába volt gyanú Gargiulo ellen, nem találtak bizonyítékot. Ugyanaz volt a helyzet. Michael járt néhányszor Ashley házában különböző bulikon, akkor is otthagyhatta a DNS-ét.

Michael Gargiulo nehéz ember volt. Egyik barátja szerint pillanatokon belül képes volt békés, kedves emberből agresszív vadállattá válni. Hétgyermekes családban nőtt fel, ahol mindennaposak voltak a bántalmazások. Kamaszkorára kényszeresen hazudozott, túlzásokba esett, kisebb bűncselekményeket követett el, mint autófeltörés, vagy betörés az iskolájába. Rajongott a sorozatgyilkos Ted Bundyért, és számtalan órát töltött a törvényszéki tudományról szóló könyvek böngészésével.

A rendőrök mindenféle trükköt bevetettek, hogy szóra bírják a férfit. Azt mondták neki egy alkalommal, ha beszél Tricia esetéről, alkut köthetnek. Michael hallgatott. Régi barátnői azonban nem. Rémtörténetek keringtek arról, hogyan bánt velük. Az egyik például elmesélte, hogy 17 éves volt, amikor Gargiulo egy alkalommal megbilincselte és megerőszakolta. Egy másik lány arról beszélt, Michael olyan erővel ütötte arcon, hogy leszakadt a retinája, majd megfenyegette, hogy megöli.

1998-ban Gargiulo Los Angelesbe ment, hogy színész és modell legyen. Először kidobóként helyezkedett el a Rainbow Bárban. Itt megismerkedett két másik kidobóval, s idővel elhencegett nekik Tricia Pacaccio megölésével. Mivel azonban tudták róla, hogy nagy hazug, nem hitték el egy szavát sem.

2000 őszén Michael találkozott Ashley Ellerinnel. Az utca túloldalán lakott, ahol Ashley is. Egy napon meglátta a lányt, s attól kezdve a megszállottja lett. Felajánlotta neki, hogy segíti kicserélni a kocsija defektes kerekét. A lány hálásan elfogadta, majd telefonszámot cseréltek. Attól kezdve a férfi folyton leste Ashley-t, a háza előtt strázsált, mindig ment volna hozzá, szóval egyértelműen zaklatta. A lánynak nagyon kínos volt, a barátainak nem egyszer panaszkodott róla.

Négy év telt el. 2005-öt írtak. A rendőrség még nem zárta le a két ügyet, de nem is haladt vele. Aztán év végén, december 1-jére virradóan újabb aggasztó gyilkosságot fedeztek fel. A 32 éves Maria Brunót halálosan megkéselték. Nemrég vált el a férjétől, és új életet próbált kezdeni négy apró gyermekével (5 és 4 esztendősek voltak + 2 évesek az ikrek). Gondosan választotta meg az új helyet, ahol biztonságban nevelheti csemetéit. Ez a hely pedig Los Angeles keleti régiójában volt, egy újonnan épült társasházban. Mindössze tíz napja költöztek be, amikor holttestét az ex-férje, Irving Bruno megtalálta. Persze ő volt az első számú gyanúsított, de hamar kiderült, hogy semmi köze a gyilkossághoz. A gyermekeit rendszeresen látogatta, és Mariával azon voltak, hogy a problémáikat helyrehozzák.

hgy09.jpg

/Maria Bruno/

Maria testén 17 szúrásnyomot találtak, a torkát átvágták, két mellét levágták. Az egyetlen dolog, amit a gyilkos kapkodás közben hátrahagyott, egy kék sebészeti cipővédő volt, rajta Maria vérével. Az elkövető a konyhaablakon keresztül jutott a lakásba éjszaka 1:00 körül. Saját konyhakésével ölte meg a nőt, és mint Ashley vagy Tricia esetében, ez a gyilkos is balkezes volt. A szomszédok itt is felhívták a rendőrség figyelmét egy furcsa, gyanús férfire, aki az egyik szemközti lakásban lakott. A fantomkép elkészült, és megdöbbentően hasonlított Michael Gargiulóra, aki egyébként annak a bizonyos lakásnak a lakója volt. Mire a rendőrség kiszállt, a férfi már köddé vált.

hgy10.jpgHárom évvel később, 2008 áprilisában Santa Monicán egy apartmanban, a 26 éves Michelle Murphy (balra) arra ébredt az éjjel, hogy egy kapucnit viselő férfi támad rá az ágyában. Kés volt a kezében, és szúrkálni kezdte a lányt, de Michelle harcolt. Két kézzel ragadta meg a pengét, majd teljes erejéből sikoltozni kezdett. Tudta, hogy előbb-utóbb meghallja valaki. A férfi végül megfutamodott. Michelle véresen, szakadtan, de túlélte a támadást. Vallomása szerint a férfi balkezes volt, s mivel ő is megsérült a dulakodásban, vérnyomokat hagyott hátra. A vérvizsgálat pedig egyértelműen kimutatta, hogy a támadó Michael Gargiulo volt. Végre elkapták.

2008 júniusában letartóztatták Michelle Murphy megtámadása miatt, és az óvadékot 1,1 millió dollárban állapították meg. Miután az autóját átvizsgálták, találtak benne néhány kék sebészeti cipővédőt. Három hónappal később Michaelt megvádolták Ashley Ellerin és Maria Bruno meggyilkolásával. 2011-ben már Tricia Pacaccio haláláért is felelnie kellett. Nehezítette a dolgot, hogy két államban követte el a bűncselekményeket. Minden vádpontot tagadott, ártatlannak vallotta magát.

hgy12.jpg

/Ashton Kutcher 2019-ben a bíróságon/

2019-ben kezdődött a per és 2021-ben ért véget. Bár ügyvédei mindent megtettek azért, hogy védencüket ártatlannak mutassák be, míg az ártatlanokra próbálták terelni a gyanút, Michael Gargiulót halálra ítélték Ashley Ellerin és Maria Bruno kegyetlen meggyilkolása végett.

Írta: Csiribusz

Forrás: iogeneration.pt; youtube/TC; frankweberauthor.com

Képforrás: chicagomag.com; en.wikipedia.org; bananamedia.com.mx; mirror.co.uk; people.com; cbsnews.com; cosmopolitan.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8418102706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása