Rejtély Benningtonban / 3.rész
2020. június 03. írta: Csiribusz

Rejtély Benningtonban / 3.rész

Az eltűnt utas

A Bennington-háromszög harmadik eltűnt személyéről nem sok adat maradt fenn. James Edward Tedford 1884-ben született Vermontban. Korai életéről nem sokat tudni. 1940-ben a vermonti Fletcherbe költözött fiatal feleségével, Pearlel. Tedford ötvenhat esztendős volt ekkor, Pearl mindössze huszonnyolc.

A dolgok akkor vettek furcsa fordulatot, amikor a II. világháború befejezését követően Tedford visszatért katonai szolgálatából Fletcherbe. Mire hazament, Pearl egész egyszerűen eltűnt. Sehol nem akadtak a nyomára, az általuk bérelt ingatlan üresen állt. A Tedford család tagjai azt mondták, sejtelmük sincs az asszony tartózkodási helyéről. Utoljára egy Amoco nevű üzletben látták, majd szőrén-szálán eltűnt.

rb02.jpg

/Csodálatos felvétel a Green Mountain Nemzeti Parkról/

Az elkövetkezendő időszak nagyon nehéz és magányos volt a kétségbeesett férfi számára. 1947 környékén végül beköltözött egy katonai otthonba, Benningtonban, ami nagyjából százötven kilométerre délre feküdt Fletchertől.

1949. december 1-jén (napra pontosan három évvel Paula Welden eltűnése után) Tedford rokonai bejelentették a férfi eltűnését.

A rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy néhány nappal korábban Tedford felszállt egy buszra St. Albansban, de sosem érkezett meg a célállomáshoz. A családjával találkozott a városkában korábban, ahol együtt kirándultak, majd busszal indult vissza Bennington felé. Az út nagyon hosszú volt, tömegközlekedéssel nyolc óra, de mivel erősen esett aznap a hó, így még hosszabb időt vett igénybe. A visszafelé vezető út egy része áthaladt a Green Mountain Nemzeti Parkon, ahol ezekben az években több gyanús eltűnést észleltek.

Tizennégy másik utas határozottan állította, hogy látták a férfit felszállni a buszra St. Albansban, s arra is emlékeztek, hogy Tedford elaludt az ülésén. A végállomás előtti utolsó megállónál még a székében ült a férfi, de mire a busz elérte a rendeltetési helyét, egyszerűen eltűnt. Sem a sofőr, sem az utasok nem látták leszállni a járműről. Ugyanakkor érdekes az is, hogy poggyásza a busz csomagtartóján érintetlenül megvolt, és székén kinyitva hevert a helyi buszmenetrend. Tehát gyakorlatilag az utolsó előtti állomás és a végállomás közötti szakaszon tűnt el a mozgó járműről úgy, hogy senki nem vette észre. Na ezt magyarázza meg valaki!

James Edward Tedfordot soha nem találták meg, soha nem derült ki, mi lett vele. Esete csak egy volt az azokban az években eltűntek esetei közül.

További részek:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_1_resz

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/az_elveszett_lany_814

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_4_resz

https://csiribusz.blog.hu/9999/12/31/a_bennington-haromszog_szornye

Írta: Csiribusz

Forrás: coolinterestingstuff.com

Képforrás: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9015733592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása