Kannibálok fogságában
2016. március 07. írta: Csiribusz

Kannibálok fogságában

Az elmúlt napokban megdöbbentő hír futotta be a világsajtót. Egy hamburgi világutazó, a negyven éves Stefan Ramin megcsonkított maradványaira bukkantak egy tábortűz mellett október 12-én a francia-polinéz Nuku Hiva szigetén, ahol valószínűleg kannibáloknak esett áldozatul.

Stefan, és harminchét éves barátnője Heike Dorsch, még 2008-ban indult el jachtjukkal Törökországból egy tengeri felfedezőútra. A német pár internetes naplójában folyamatosan informálta a világot kalandtúrájukról. Közel három évvel az expedíció kezdete után, 2011. szeptember 16-án érkeztek Nuku Hiva szigetére.

Miután felverték táborukat az egzotikus szigeten, egy Henri Haiti (más forrásban Arihano Haiti) néven bemutatkozó helyi turistavezető kereste fel őket. Stefan rövid egyeztetés után úgy döntött, követi az idegen férfit, aki felajánlotta, hogy körbevezeti a polinéz paradicsomban, bemutatja a helyi törzs vezetőjének, majd közös kecskevadászatra invitálta a kalandort.

shh.jpg

Hosszú órákkal később azonban, a titokzatos idegenvezető egyedül tért vissza a táborba, és közölte Heikével, hogy Stefant baleset érte. Arra kérte a nőt, menjen vele és segítsen a néhány kilométerre csapdába esett barátján. Mivel Heike hezitált, a férfi fegyverrel kényszerítette, majd egy fához kötözte a rémült nőt (némely forrás szerint meg is erőszakolta). Heikének azonban sikerült kiszabadulnia, megszökött, és értesítette a helyi hatóságokat.

A rendőrség azonnal keresni kezdte Ramint, átfésülték a 2789-es lélekszámú szigetet, de sokáig semmit nem találtak. Végül az elmúlt héten emberi hamvakra, csontokra, és fogazatra bukkantak egy eldugott völgyben. A szakemberek szerint „egy emberi testet szedtek szét és égettek el” a helyszínen. A maradványokon Párizsban végeznek majd DNS-vizsgálatot, hogy kiderüljön, tényleg Raminé-e; a vezetőt, Haitit pedig nagy erőkkel keresik.

Az eredményekre heteket kell várni, így később derülhet ki, hogy valóban Stefan tetemét találták-e meg. A férfi eltűnéséről a német külügyminisztérium is tud, és állítása szerint folyamatos kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal.

Nuku Hiva a Marquises-szigetek kannibalizmusról elhíresült része, többször szerepelt a hírekben emberevéses történetekkel. A Tahititől mintegy 1500 kilométerre észak-keletre található szigeten, elvileg évtizedekkel ezelőtt felszámolták a kannibalizmust, miután az egymással gyakran háborúzó törzsek beleegyezésüket adták, hogy civilizált életmódot folytatnak a jövőben. Ebből a földi édenből menekült el az 1800-as évek derekán a szigetre látogató amerikai író, Herman Melville – a Moby Dick szerzője is, miután rájött, hogy a kannibálok végezni akarnak vele – derül ki a The Sun cikkéből.

shh2.jpg

A kirendelt tahiti nyomozó, José Thorel egyelőre nem állítja biztosan, hogy a német utazó maradványait találták meg. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Ramin hamvai azok, akkor sem biztos, hogy megették, bár több mint valószínű. A hamvak több négyzetméteren szétszóródtak, voltak benne fogak, többek közt egy műfog, és ruházat megolvadt fémrészei. Egy helyi lap, a Les Nouvelles Tahiti értesülései szerint a helyszínen égett hús szaga terjengett.

Nagyon szeretnénk hallani Arihano Haiti verzióját is. Tudnunk kell, valójában mi történt. Megvan Heike tanúvallomása, de szeretnénk tudni, mik voltak Haiti indítékai. Talán megőrült? Ez az első alkalom, hogy ilyen szörnyűség történik Nuku Hiván és az egész lakosságra rossz fényt vet a dolog. Egy ember cselekedete miatt bajba keveredett egész Nuku Hiva” – nyilatkozta a lesnouvelles.pf-nek Déborah Kimitete, a helyi polgármester-helyettes. Haitit már saját családja is keresi. Ismerősei kedves, sportos férfinak írják le, aki sosem követett el semmi törvénybe ütközőt: „Aki tudja, milyen ember ő, és hogyan él, az nehezen fogadja el, hogy ezt tehette” – mondta a lapnak Kimitete.

Heike Dorsh még Nuku Hiván van, Arihano Haitit pedig még mindig keresik, nemi erőszakkal és gyilkosság elősegítésével vádolják.

Forrás: msn.mainap.hu; velvet.hu

Képforrás: upr.fr; yachtrevue.at

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr998451252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása