Az ötéves anyuka
2017. május 02. írta: Csiribusz

Az ötéves anyuka

Az ember manapság hozzászokott, hogy a realitások talaján éljen. Általában nem hiszi el a számára szokatlan, megmagyarázhatatlan történeteket. Amikor pedig olyan esettel kerül szembe, melyre bizonyíték is akad, nem győz elképedni meglepetésében. Hát igen, az élet sokszor nagyon furcsa dolgokat produkál.

oa1.jpg

Sokan nem is gondolnák, de bizony az orvostudomány előtt nem ismeretlen a gyermekek korai pubertása, habár elég ritka az olyan eset, mint az alábbi történetben szereplő perui kislányé. Valószínű, hogy az agyalapi mirigy betegsége miatt hormonzavar alakult ki Linánál, mely lehetővé tette a terhesség kihordását is. A petefészke már ötéves korában megfelelt egy teljesen kifejlett, felnőtt női petefészeknek.

Lina Medina, 1939 tavaszán mindössze öt esztendős volt, amikor indián édesanyja orvoshoz vitte. Könyörögve kérlelte dr. Gerardo Lazodát, űzze ki kislányából a gonoszt, akinek hasa immár hatalmasra duzzadt. Az orvosok tumorra gyanakodtak, de a vizsgálatok során legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy Lina legalább nyolc hónapos terhes. A gyereket azonnal átszállították egy másik perui kórházba. Nem sokkal később, 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os kisfiát. Lina, az orvos után Gerardonak nevezte el.

oa2.jpg

Bár a kislány, állítólag már hároméves korától menstruált, mindenkit megdöbbentett az eset, s azonnal megkezdődtek a találgatások az apa kilétét illetően. Hiába faggatták azonban Linát erről, nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A pszichológus szerint, korának megfelelően, egy ötéves gyerek szellemi szintjén állt, és szívesebben játszott babáival, mint saját gyermekével. Senkinek, semmiféle ötlete nem volt arra, ki ejthette teherbe Linát. Így a legkézenfekvőbb gyanúsított a kislány apja lett, akit letartóztattak nemi erőszak és vérfertőzés vádjával. Ám egy idő után, kellő bizonyíték hiányában, kénytelenek voltak szabadon engedni.

oa3.jpg

Soha nem derült ki mi az igazság. Idővel Lina visszakerült a családjához, akik vele együtt nevelték fel a fiát. Gerardo csak tízévesen tudta meg, hogy a nővére valójában az édesanyja. Soha, semmilyen egészségi problémája nem volt, de 1979-ben leukémiában meghalt. Lina 1972-ben, 38 évesen férjhez ment és szült egy másik kisfiút. Családjával ma is Lima egyik szegénynegyedében, az úgynevezett Kis Chicagóban él.

2002-ben megkereste Medináékat a Reuters és nagy összeget ígért egy interjúért. A család visszautasította őket, ezért a nyilvánosság kénytelen megelégedni az orvosok akkori vallomásával és néhány megsárgult fényképpel, melyek bizonyítékként szolgálnak a hihetetlen esetről. (Az első képen a hét és fél hónapos terhességű kislány látható, míg a másikon orvosával, dr. Gerardo Lazodával és az akkor tizenegy hónapos fiával mutatja be a fotó.)

Forrás: kiskegyed.hu; Hihetetlen magazin / 2009. október – lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: wn.com; firsttoknow.com; erdekesvilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr6512475017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása