Az ördögi Bianca
2018. június 17. írta: Csiribusz

Az ördögi Bianca

A középkori Velence szinte nyüzsgött a méregkeverőktől, besúgóktól, kémektől. Legtöbbjük neve feledésbe merült, nem kapott helyet még a történelem széljegyzeteiben sem. Bianca Cappello neve viszont fennmaradt. Talán épp azért, mert amilyen szép volt, épp annyira kegyetlen is. Szinte ördögi…

Még ma is áll a Palazzo di Bianca Cappello, az a bizonyos ház Firenzében, ahol a velencei patrícius családból származó Bianca Cappello élt. Nevéhez vér tapad, ártatlanok, asszonyok, gyermekek vére. Kezéhez azonban nem, mert mindig talált megfelelő embert terveinek végrehajtásához. Egy eszelős szerelem szörnyeteggé és gyilkossá tette Biancát.

Bianca még fiatal lány, amikor 1563-ban megszökteti egy fiatalember Firenzébe. Férjhez is megy hozzá. Ugyanakkor megtetszik neki az ifjú Francesco herceg, s mindent bevet, hogy megkaparintsa. Rövidesen a herceg szeretője lesz. Egy valaki áll a boldogság útjában: az életét kockáztató ifjú, a jelenlegi férj. De nem sokáig. Egy tőrrel a hátában már nem sok vizet zavar.

ob1.jpg

Francescónak az államérdekeket is figyelembe kell vennie, így feleségül veszi Johannát, az osztrák főhercegnőt. Bianca ezentúl is − finoman szólva – az ágyasa marad a nagyúrnak, de nyilván forr benne a terv, hogyan szerezhetné meg teljesen a férfit. Johanna csupa lánygyermeknek ad életet, a fiú utód késik. Biancába szó szerint az ördög bújhatott, annyira brutálisan kegyetlen tervre szánja el magát. Kuruzslókhoz fordul és a testét várandós anyaalakra formálják. Maga köré gyűjt terhes nőket, hogy legyenek készenlétben. Az egyik nő fiút szül, Bianca erre időzíti saját „szülését", elveszi a gyermeket, és megölet mindenkit, az összes várandós anyát, sőt tervének fő segítőjét, a komornáját is. Nem maradhat szemtanú.

ob2.jpg

Hiába mutatja be a fiút a hercegnek (aki elhiszi, hogy az övé), kisvártatva Johanna is fiút szül. Ismét el kell söpörni az akadályt. Johannát valaki megmérgezi. Mindenki hallgat. Ki merné Biancát, a herceg szeretőjét gyanúsítani?!

Végre övé a férfi. Még titokban, de később nyilvánosan is. 1578-ban, egy lakoma után a szerelmespár lebetegszik, egy titokzatos láz végez velük, pár nap különbséggel halnak meg.

ob3.jpg

Talán az osztrák titkos ügynökök álltak bosszút Johannáért? Rejtélyes halálukról évszázadok óta találgatnak. Amikor 2004-ben felnyitották a Medici-sírokat, a toxikológiai vizsgálatok során kiderült, hogy arzénnal mérgezték meg őket; feltehetően a sógor, a trónra áhítozó Ferdinándo bíboros. Vagy Bianca akarta megmérgezni a bíborost, de véletlenül a szerelme evett az ételből, és így inkább ő is, hogy kövesse a sírba? Úgy tűnik, még sokáig találgathatunk...

Forrás, képforrás: noiportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1114053258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása