Különös egybeesések
2018. augusztus 24. írta: Csiribusz

Különös egybeesések

2002 márciusában borzalmas híreket publikáltak egy egypetéjű, 71 esztendős finnországi ikerpárral kapcsolatban, akik ugyanazon a napon haltak meg, 2 óra eltéréssel. Mindketten bicikliztek, és egy autóbaleset áldozatai voltak, ráadásul balesetük ugyanazon az úton történt. A rendőrtiszt szerint, aki az üggyel foglalkozott, ez egy történelmi jelentőségű baleset volt: bár az út általában nagyon forgalmas, csak nagy ritkán történnek ott balesetek. Kissé furcsa egybeesés, hogy egyetlen nap alatt az útnak két áldozata is volt, ráadásul egy ikerpár személyében, kb. egy mérföldnyire egymástól.

keg1.jpg

1975-ben a Bermuda-szigeten egy férfit, aki motorbiciklivel közlekedett, elütött egy taxi. Egy évvel később, egy másik személy ugyanazon a helyen halt meg – és ugyanúgy, motorkerékpárral. Az esetben az a legfurcsább, hogy mindkét férfi ugyanolyan márkájú motoron utazott, és ugyanaz a taxi ütötte el őket, ráadásul ugyanaz a sofőr vezette. Később azonban kiderült, hogy semmiféle csoda nincs abban, hogy még a motorbiciklijük is azonos volt, ugyanis a két elütött személy, akik egy év különbséggel haltak meg, és ugyanolyan körülmények között, testvérek voltak.

keg2.jpg

Joseph Aigner egy ismert festő volt Ausztriában, a XIX. században, aki rendszeresen depresszióval küzdött, és többször öngyilkos akart lenni. Legelső öngyilkossági kísérlete 18 éves korában volt, amikor is megpróbálta felakasztani magát, de megjelent egy rejtélyes szerzetes, aki megzavarta tettében. 22 évesen ismét megpróbálta felakasztani magát, de a misztikus szerzetes ismét megjelent, és megakadályozta a halálát. 8 évvel később majdnem meghalt, mert emberrablók vitték el, politikai meggyőződése miatt. A titokzatos szerzetes azonban ismét megjelent és megmentette. 68 évesen sikerült fejbe lőnie magát. A kegyeletet az a misztikus szerzetes végezte, akinek nevét Aigner soha nem tudhatta meg.

keg3.jpg

1958-ban egy férfit, bizonyos Robert Palont, bosszúvágyból megöltek a pókerező társai. Azt állították, hogy Palon csalt, mert mindenáron meg akarta kaparintani a tétet, 600 dollárt. Palon helye megüresedett a pókerasztalnál, ám az elkárhozott pénzt egyik játékos sem akarta a magáénak tudni. Még aznap este találtak egy új játékost, aki átvette Palon helyét, és megkezdődött a pókerparti. Mire a rendőrség megérkezett, hogy a gyilkosság után nyomozzanak, az új pókerjátékos már 2200 dollárt csinált a 600 dollárból. A hatóság kérte az eredeti 600 dollárt, hogy legálisan átadja Palon legközelebbi hozzátartozójának, ám ekkor derült ki, hogy az új játékos nem más, mint a halott Palon fia. Hogy mi ebben a rejtélyes? Mindössze az, hogy a fiú nem látta édesapját az utolsó 7 évben.

keg4.png

A XX. század késői 30-as éveiben, Detroitban egy fiatal anyuka örök hálával tartozhat egy Joseph Piglock nevű férfinak. Piglock ugyanis éppen az utcán sétált, amikor egy kisbaba esett le az emeletről. Természetesen a gyerek egyenesen ráesett, de szerencsére mind a ketten túlélték, különösebb sérülések nélkül. Pontosan egy évvel később ugyanez a kisbaba megint csak kiesett az ablakból - és ki volt az, aki megmentette? Természetesen Joseph Piglock. Szerencsére ugyanis Piglock ismét arra sétált és blokkolta a baba esését. Természetesen mind a ketten túlélték a szerencsétlenséget – hihetetlen egybeesés.

keg5.jpg

John és Arthur Maouforth ikertestvérek voltak, akik egymástól 130 km-re éltek Nagy-Britanniában. 1975. május 22. estéjén mind a ketten mellkasi fájdalomra panaszkodtak, ám családjuk nem figyelt oda a rosszullétükre. A két testvért két különböző kórházba vitték, ugyanabban az időpontban és mind a ketten szívrohamban haltak meg.

keg6.jpg

Az 50-es évei végén járó, éppen üzleti úton lévő Mr. Geroge D. Bryson bejelentkezett a Blowsville Hotelbe, Kentuckyban. Miután befejezte a bejelentő lap kitöltését, meg is kapta a kulcsot a szobájához – ez a szoba a 307-es volt. Később lement a recepcióra, ahol a recepciós azzal fogadta, hogy levele érkezett, és átadta neki a borítékot, ami Mr. Geroge D. Bryson részére volt megcímezve, a 307-es szobába. Bryson azonnal kinyitotta a borítékot és rájött, hogy a levél nem is neki szól, hanem a 307-es szoba előző lakójának, egy másik férfinak, akit szintén Mr. Geroge D. Brysonnak hívtak.

keg7.jpg

Ohióban egypetéjű ikrek születtek, akiket azonnal örökbe is adtak, két különböző helyre. A két örökbefogadó család, akik nem ismerték egymást, mindkét babát Jamesnek nevezte el. A két fiú még akkor sem tudott egymásról, amikor felnőtté váltak. Mindkettő jó festő és ács volt. Mind a ketten Linda nevű nőt vettek feleségül, és mindkettejüknek volt egy gyermeke, akit James Alennek neveztek el - csak egy különbség volt közöttük: egyikük két l-el írta a nevét. Néhány évvel később mind a ketten elváltak, mind a ketten Betty nevű nőt vettek feleségül, mind a kettőjük kutyája a Toy névre hallgatott. Az ikerpár csak 40 évvel később találkozott egymással, és akkor fedezték fel, hogy életútjuk mennyire hasonló.

keg8.jpg

Valamikor 20-as években, Párizsban egy amerikai szerző, Ann Perish egy könyvtárban véletlenül belefutott kedvenc gyermekkori könyvébe, melynek a Télapó és más mesék volt a címe. Azonnal felkapta, megmutatta a férjének, és elmesélte neki, hogy kiskorában mennyire szerette ezt a könyvet. A férj fogta a könyvet, kinyitotta, és a következő szöveg volt a belső borítóján: “Ann Perish, N.Over 209 street, Colorado Springs”. Ez tehát valaha Ann könyve volt, melyet az óceánon túl talált meg sok évvel később.

keg9.jpg

James Dean egy borzalmas autóbalesetben halt meg 1955 szeptemberében a saját Porsche márkájú autójában. Amikor az összetört kocsi el lett szállítva a baleset helyszínéről, a motorja hirtelen rázuhant egy szerelő lábaira, szilánkosra eltörve azokat. Végül a motort egy orvos vette meg, aki a saját kocsijába szereltette berakatni, ám rövid időn belül meghalt egy versenyben. Ugyanezen a versenyen egy másik sofőr is meghalt – az a személy, akinél Dean kocsijának sebességváltója volt. Miután Dean autóját megjavították, a garázs, amiben állt, porig égett. Később a kocsit bemutatták Sacramentóban, de lezuhant egy szikláról és megsebesített egy fiatalembert. A zuhanás után trélerrel akarták elszállítani a helyszínről a roncsot, ám az lecsúszott a platóról és „belerohant” egy üzletbe. Ezek után a kocsit 11 különböző alkatrészre szerelték szét, hogy még véletlenül se okozzon több galibát.

keg10.jpg

Forrás, képforrás: noiportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr914200803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása