A lila medve
2019. január 08. írta: Csiribusz

A lila medve

Na, ez tényleg elképesztő! Mindannyian láthattunk már lila tehenet, amit valójában csak a filmesek mázoltak be ilyen színűre egy tévéreklám kedvéért, de olyat ki hallott már, hogy egy jegesmedve lila legyen?

lm2.jpg

Pedig megtörtént a dolog, bár amikor a média először mutatta be a tizennégy éves, Pelusa névre hallgató lila színű nőstény macit, a hírt szinte mindenki szkeptikusan fogadta. Az Interneten és számos újságban is megjelent fotót többen hamisítványnak, retusáltnak tartották. Mások úgy vélték, hogy ezúttal is csupán reklámfogásról lehet szó, és a lila tehén mintájára a szerencsétlen macit is bemázolták lila festékkel.

Természetesen akadtak „felvilágosultabb”, sőt jól tájékozott „szakértők” is, akik nem zárták ki egy esetleges genetikai mutáció lehetőségét sem, bár arra, hogy természet miért hozna létre egy a természetbe nem illő mutációt, arra az érintettek már nem adtak választ. Pontosabban felmerült a környezetszennyezés, a globális felmelegedés, de még a közelgő pólusváltás lehetősége is, mint a lila maci megjelenésének legfőbb oka.

lm1.jpg

Na és persze volt, aki egyszerűen csak kitalációnak, hamisításnak titulálta a hírt, míg a másik véglet azonnal a földönkívüliek beavatkozásának, vagy épp isteni jelnek tekintette a lila medve felbukkanását.

Természetesen a találgatásoknak hamar vége lett, amit kiderült, hogy különleges színű sarki medve tényleg létezik, és bárki megtekintheti az argetínai Mendoza állatkertjében. Mondani sem kell, hogy a lila medve hamarosan a legnépszerűbb állatkerti attrakció lett, és a legnagyobb turistalátványosságok egyikévé vált, már csak azért is, mert kiderült, hogy a maci lila színe nem tart sokáig, és az állat hamarosan visszanyeri sarki medvéhez méltó, természetes fehér színét.

A világszenzációvá vált macihoz sereglő újságírók kérdésére az állatkert orvosai, zoológusai elmondták, hogy a medve egy speciális bőrkezelésen vett részt, amelynek során egy újfajta vegyszeres eljárással alaposan megtisztították a bőrét és a szőrzetét. A medve ettől a szertől vált ideiglenesen lila színűvé, de a szer hatása mulandó, így olvasóink közül ma már senki ne utazzon Medozába megcsodálni Palusát, a lila medvét, ugyanis a medve időközben visszanyerte eredeti színét, és talán már csak rémálmaiban idézi fel azokat a napokat, amikor lila színben pompázott ország-világ előtt, ahogy ez a 2003 júliusában készült felvételeken is látható.

Forrás: Hihetetlen magazin / 2005. július – lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: picsngiggles.com; watbear.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1714540470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása