Egy sziget, ahol az emberek eltűnnek
2019. augusztus 20. írta: Csiribusz

Egy sziget, ahol az emberek eltűnnek

Sok titokzatos hely van a világon, ahol megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Különböző furcsa jelenségek esnek meg ezeken a helyeken, például különös fények, vagy levegőben lebegő tárgyak mutatkoznak. Az emberi eltűnések az ilyen helyeken nem ritkák.

Az Envaitenet-sziget erről is híres. Helyi neve szigetet jelent, ahonnan senki sem tér vissza. A Kenolában található Rudolph-tó közepén helyezkedik el. Ezt a szigetet nagyon egyszerűen meg lehet közelíteni egy egyszerű tutajjal. Ennek ellenére senki nem él rajta, sőt a természetfeletti kutatók sem látogatják meg soha.

Állítólag aki sokáig tartózkodik ezen a szigeten – lehet, hogy nem tér vissza többé. A helyiek szerint az ősi időkben volt itt egy egész falu, majd 1630-ban hirtelen eltűnt az összes benne lakó ember.

rsz.jpeg

Egyes vélemények szerint a szigeten van egy tüzes barlang, ahová az emberek akaratlanul bemennek, és amelyben örökre eltűnnek. De vannak más vélemények is arról, mi történik a titokzatos szigeten. A különböző időkben mindig akadt bátor ember, aki megpróbált a szigeten letelepedni.

Az Elmolo törzs bennszülöttjei egy ideig a szigeten éltek, és úgy tűnt, minden rendben van velük. Aztán a telepesek egyszer csak nem mentek többet a tópart közelébe, és amikor egy másik falu lakói elmentek felkeresni szomszédaikat, kiderült, hogy nyomuk veszett. A sziget ismét lakatlan volt. Ugyanakkor a házak megmaradtak, és az edények is érintetlenül hevertek szerteszét.

A 18. században a sziget holland, és német felfedezőket vonzott be. Nem hallgatták meg a helyi lakosok figyelmeztetéseit, és a szigetre mentek. Senki nem látta őket többé. 

Az utóbbi időkben, 1935-ben kutatók látogattak el a szigetre. Az angol tudósok, Vivian Fouche vezetésével érkeztek, és ketten átmentek a szigetre. Mivel egy ideje nem jött tőlük hír, Fouche mentőcsapatot küldött utánuk, de azok semmit nem találtak. Mindezek után repülőgépet küldtek a sziget fölé. A gépről két teljes napig böngészték a területet, de emberi jelenlétnek nyomát sem látták. Soha nem találták meg az eltűnt európaiakat.

Óriási jutalmakat kínáltak a helyi törzseknek a kutatók megtalálása érdekében, de azok nem voltak hajlandóak segíteni. Jelenleg csak krokodilok, kígyók és vadkecskék élnek a szigeten.

Forrás, képforrás: earth-chronicles.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr415003840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása