Pelenka és botox, avagy icipici szépségkirálynők
2019. szeptember 06. írta: Csiribusz

Pelenka és botox, avagy icipici szépségkirálynők

Gyermek-szépségkirálynők – Mindannyian hallottuk a kifejezést, nagyjából tudjuk, mit jelent, de kevesen gondolnak bele, valójában mit is takar. Látjuk az icipici kislányokat kikenve, úgy öltöztetve, mint apró, kicsi nőket, miközben gyermeklelkük nem kis mértékben sérül.

Vannak anyukák, akik kislányaik versengésében látják elszalasztott lehetőségeik pótlását, s gyermekeiken keresztül akarják megélni mindazt, ami kimaradt az életükből.

gyszk02.jpg

A világ egyes országaiban már felmerült, hogy betiltják az efféle versenyeket, de legalábbis korlátozzák a túlkapások megelőzése érdekében. Szabályozzák, miképp lehet versenyeztetni a kislányokat, ami még a jóízlésbe belefér, és miképp nem.

Miféle túlkapásokról lehet szó? Kezdetben ezek a versenyek – a hatvanas években kezdődtek Amerikában – ártatlanok voltak, mondhatni aranyosak. Ám ahogyan az évek, évtizedek teltek, egészen más formátumot vettek fel a hasonló gyermekversenyek. A képek és filmfelvételek tanúsága szerint magunk is láthatjuk, miként erőltetik a kisgyerekeket fűzőkbe, magas sarkú cipőkbe, miképpen rúzsozzák a szájukat, festik a szemüket, arcukat. Mindeközben nem csak bohócot csinálnak a gyerekből, hanem figyelmen kívül hagyják gyermeki mivoltjukat is.

Néhány édesanya attól sem riad vissza, hogy francia körmöket készíttessen pici lányának, hogy tejfogait fehéríttesse, bőrét mesterségesen barníttassa, sőt, van, aki a botox-injekciót is elfogadhatónak tartja, mondván: a szépségért meg kell szenvedni. Igen, a szépségért sokszor meg kell szenvedni, de nem mindegy, hogy egy felnőtt nő önként vállalva szenved meg érte, vagy egy pici gyereket kényszerrel visz rá az anyja a szenvedésre, csakhogy dicsekedhessen a gyermeke szépségével.

gyszk00.jpg

gyszk01.jpg

/A képek döbbenetesek. Igaz, általában retusáltak, de a valóságtól nem állnak messze./

Jó példa erre a San Franciscó-i Kerry Campbell esete, aki nyolcéves kislányának botox-injekciókat adott, hogy kisimítsa „gyermekráncait”. Mindezzel csak annyit ért el, hogy a kis Britney-t elvitte a gyámügy, őt pedig pedig kínzás gyanúja miatt őrizetbe vették.

A botoxról tudni kell, hogy a gyermekek fejlődő izmait meg is béníthatja. Ha rosszul adják be, légzési, nyelési nehézséget okozhat, akár fulladást is.

gyszk04.jpg

/Baloldalon a kétéves Mia, Madonnát utánozza hegyes melltartóiban, nyakában fekete kereszttel. A kislányt tomboló tömeg tapsolja meg, ő pedig nevet, bár fogalma sincs, mi történik körülötte. Jobboldalon a négyéves Maddy látható, Dolly Partonnak öltözve./

Milyen tiltásokat hozhatnak a versenyek szabályozásánál? Például nem engedik a kicsiket bikiniben pózolni, és határt szabnak a sminkelésnek, a paróka viselésének, a magas sarkú cipőknek. A ruhák küllemét is meghatározzák.

gyszk03.jpg

/A kép a túlkapások egy jellemző példáját mutatja/

A gyerekeket babakortól lehet versenyeztetni, amikor már egyedül képesek megülni. A nyertesek komoly pénzjutalmat kaphatnak, ezért egyes anyukák rendszeresen versenyeztetik lányaikat. A legtöbbször hisztis, agyonkényeztetett kislányok, ha nagyon szerencsések, még reklámarccá is válhatnak, mint annak idején a négyéves Eden Woods.

Bármilyen furcsa, ezeket a versenyeket közvetítik Amerikában, és szép számú rajongó táboruk van. A rajongók közé pedig néha beteges, pedofil hajlamú férfiak is tartoznak, amely akár tragédiát is előidézhet.

jb1.jpg

Emlékezzünk vissza a kis JonBenét Ramsey-re, akinek szomorú története bejárta a világsajtót. Ha valaki esetleg nem ismerné a szörnyű esetet, és szeretné elolvasni, ITT megteheti.

Írta: Csiribusz – A cikkhez a Látkép magazin / 2012 februári számának írását használtam fel.

Képforrás: superstarfloraluk.com; hu.pinterest.com; eu.usatoday.com; amedpost.com; izismile.com; cranemou.com; kushiteprince.wordpress.com; jennifershewmaker.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1315045386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása