Égi segítőink, az angyalok
2020. április 23. írta: Csiribusz

Égi segítőink, az angyalok

Izing Klára írása

Vallásuktól függetlenül az emberek nagy része hisz az angyalokban, azok védőerejében. Úgy gondolják, az angyalok biztonságot jelentenek, megóvják őket a bajtól, pontosan úgy, mint a testőrök, csak ők láthatatlanok maradnak.

angyalok1.jpg

Sok templom, gyógyszertár kapta nevét az angyalokról, számos művészeti alkotás foglalkozik velük. Nemcsak ezoterikus könyvesboltok polcai roskadoznak angyal-témájú könyvektől, különféle angyalkártyáktól, társasjátékoktól, hanem szépirodalmi alkotásokban, gyermekmesékben is felbukkannak a láthatatlan szárnyas lények. A film- és popipar sem hagyhatta ki az ezoterikus „toplistát” évek óta vezető angyalokat, és az elmúlt évben több olyan mozidarab, sikerdal készült, amelyben az angyalok főszerepet kaptak. Karácsony előtt – mely időszakot az angyalok „szezonjának” is nevezik – időről időre több angyalt ábrázoló tárgy (ruhanemű, bizsu, gyertya, tányéralátét, stb.) jelenik meg, amelyet a kereskedők minden mennyiségben átvesznek, hiszen ez a biztos befutó. Az angyal garantáltan eladható. De vajon honnan származnak ezek az egyre népszerűbb, láthatatlan lények?

Az angyal fogalmát az egész világon, szinte valamennyi kultúrkörben ismerik, csak a különböző vallásokban másként ábrázolják. A nagy világvallások gyökerei Egyiptomból, Perzsiából, Mezopotámiából erednek, ahol a madártestű, emberfejű kerubok voltak a mai angyalképek ősei. Az eltérő kultúrák és vallások hatása nyomán az ember képzeletében, fantáziájában furcsa, hihetetlen erővel rendelkező lények keletkeztek, akik menny és föld között lebegtek. Különleges hatalmuk volt az emberek fölött, hiszen igen fontos közvetítő szerepet töltöttek be a láthatatlan égi és a látható földi világ között.

Az angyalokat – a görög hírnökökhöz hasonlóan – a vallás fényében az istenek hírvivőinek tartották, akik nem emberek, de nem is istenek, hanem valamilyen köztes lények. A Bibliában például rengeteg utalás találunk az angyalokra. Angyal hozta Máriának a hírt, hogy Krisztus szülőanyjává fog válni. Angyalok adták hírül a pásztoroknak Krisztus születését, és ugyancsak angyaloknak köszönhetjük a Feltámadásról szóló híreket. Az angyalokról úgy tartják, hogy Isten közelében vannak, látják a múltunkat, ismerik a jelenünket, és bepillanthatnak a jövőnkbe, mindig velünk vannak.

angyalok2.jpg

Arról hogyan nézhet ki egy angyal, az embereknek általában kétféle elképzelése van. Az egyik tábor szerint fehér, szárnyas lények, akik hangtalanul repkednek, suhannak körülöttünk, és egy-egy pillanatra megjelenhetnek az arra érdemes, kiválasztott személyek előtt. Ezek az emberek pontosan olyannak gondolják az angyalokat, ahogy a 19. századi romantikus képeken vagy vallási tárgyú alkotásokon ábrázolták. Ilyen jellegű, angyalokat ábrázoló képek ma is lógnak ágyak fölött, és éppen azért teszik napjainkban is a hálószobába az ágy fölé, amiért már évszázadokkal ezelőtt is: hogy megvédjék az alvót az éjszaka gonosz erőitől.

Az emberek másik csoportja számára az angyalok inkább érzéseket jelentenek. Amikor kellemes, megnyugtató érzés suhan át a lelkünkön, és meg vagyunk róla győződve, hogy nem vagyunk egyedül. A harmónia, a nyugalom jár át bennünket, megszűnnek a félelmeink, mert úgy érezzük, az élet kemény, nehéz csatáit nem kell magányosan megvívnunk. Általában ezeknél az embereknél fordul gyakrabban elő, hogy fizikai síkon is tapasztalják az angyalok megnyilvánulásait. Arról számolnak be, hogy úgy libbent meg hálószobájukban a függöny, hogy nem volt légmozgás. Vagy kellemes virágillat csapta meg az orrunkat, miközben dohos, zárt helyiségben, vagy éppen kellemetlen szagú liftben álltak.

Az ezotéria szerint minden ember kihasználhatja az angyalok segítő és védelmező erejét, beszélgethet velük, tanácsot vagy támogatást kérhet tőlük. Mindenkit meghallgatnak, és mindenki számára védelmet kínálnak. Az angyalok olyanok, mint a testőrök, és az arkangyalok, akik az angyalok „főnökei”, állítólag még náluk is különlegesebb tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ha angyali segítségre van szükségünk, magunkban hívjuk azt az angyalt, aki a problémánkban segíthet. Egyszer csak észre fogjuk venni, hogy kiegyensúlyozottabbá válunk, nyugodtabbak, optimistábbak és energikusabbak leszünk, és már nem látjuk reménytelennek azt a helyzetet, amiben vagyunk. Mindig figyeljünk a megérzéseinkre, különösen, amikor angyali segítséget kérünk! Ilyenkor hallgassunk igazán az ösztöneinkre, mer ezen az úton érkezik az angyali üzenet. Ha az angyali segítségkérés közben vagy utána kellemetlen érzéseink támadnak, ne essünk kétségbe, akkor ez általában annak a jele, hogy nem támogatják elképzeléseink megvalósulását az égiek. Erről azt mondják az ezotériában, hogy „a saját érdekünkben” történik, mert így kívánnak megóvni bennünket a későbbi bajoktól.

Forrás: Nők lapja magazin – 2007. december 12. – Izing Klára írása

Képforrás: healingangels.hu; shop.creepyhollows.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3115635276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása