A „békafiúk” esete
2020. október 14. írta: Csiribusz

A „békafiúk” esete

Az öt elveszett kisfiú

fb03.jpg

/A Waryong Park fenséges hegyvonulata/

Öt kisfiú – Woo Cheol-won /13 éves, Jo Ho-yeon /12 éves, Kim Young-gyu /11 éves, Park Chan-in /10 éves, Kim Jong-sik / 9 éves – a dél-koreai Daeguban 1991. március 26-án elhatározta, hogy békavadászatra indul a közeli hegyi patakhoz. Aznap a helyi választások miatt, munkaszüneti napot rendeltek el.

fb02.jpg

fb01.jpg

Eredetileg a fiúk hatan voltak, de egyikük, a 10 éves Kim Tae-ryong levált tőlük azzal, hogy nagyon éhes és inkább hazamegy. Így a fiúk öten vágtak neki a Waryong Park hegyeinek. Gyakran megtették ezt az utat, jól ismerték a terepet. Ám azon a napon nem tértek többé haza. Senki nem tudta, mi történhetett velük.

A választások lekötötték a felnőttek figyelmét, de estére már keresni kezdték a fiúkat. A szülők bejelentést tettek a rendőrségen. Amikor az elnök, Roh Tae-woo értesült a dologról, több mint 3000 fő rendőrt és katonát küldött ki a hegyekbe, hogy megkeressék a fiúkat. Az egész ország lázas izgalommal követte a fejleményeket, de sajnos sem a keresés, sem a nyomozás nem vezetett eredményre. A holttesteket nem találták meg tizenegy éven át.

Aztán 2002. szeptember 26-án, napra pontosan tizenegy és fél évvel később, a hegyekben egy makkot kereső férfi véletlenül rábukkant a gyermekek maradványaira. Mindez egy olyan helyen történt, ahol annak idején átkutatták a területet. A férfi először névtelen bejelentéssel értesítette a rendőrséget. A rendőrök úgy vélték, a fiúk hipotermiában halhattak meg, de a szülők hallani sem akartak semmiféle feltételezésről vagy találgatásról. Teljes kivizsgálást követeltek. Azért kérdőjelezték meg a következtetést, mert a fiúk ruháját valakik csomókba kötötték, és testük elhelyezkedése is furcsa volt. Mindemellett alig három és fél kilométerre találták meg őket egy olyan falutól, melyet jól ismertek.

Az igazságügyi szakértők végül megállapították, hogy három kisfiút egy tompa tárggyal fejbe vágtak, valószínűleg valamiféle fémes szerszámmal. A rendőrség úgy gondolta, a gyilkosságot indulatból követhette el a tettes.

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org; wiamnajjarcom.wordpress.com

Képforrás: elwood5566.net; bizarreandgrotesque.com; trip.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7916276340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása