A playboy, aki híres embernek született
2021. július 07. írta: Csiribusz

A playboy, aki híres embernek született

Horoszkópi megközelítésből ...

A világszerte népszerű Playboy magazin első száma egy konyhában készült. A Hugh Hefner Hyde Park-beli lakásában létrehozott újság induló címlapján nem volna más, mint a kor szexbálványa, Marilyn Monroe. Bombaként robbant a lap a prűd ötvenes években, azonnal óriási siker lett. Talán azért is, mert a női meztelenség és szépség jelent meg benne – a témához képest ízléses tálalásban. Az 1953 decemberében elindított sajtótermék messze felülemelkedett a kor néhány féllegálisan vagy titokban terjesztett, hasonló témájú lapján.

hh002.jpg

A magazin „atyja” a nemrég elhunyt Hugh Marston Hefner maga is úgynevezett playboy volt – vagyis bohém aranyifjú. Sokkal inkább emlékezhetünk rá, mint vállalkozóra, filmes producerre, zenei kiadóra, könyv- és lemezcég-tulajdonosra. Voltak szerencsejáték-kaszinói, és modellügynöksége is. A Playboyt az esküvői bútoraira felvett hatszáz dolláros kölcsönből indította el.

Hefner 1926. április 9-én 16 óra 20 perckor született Chicagóban. Grace Carolinen svéd, apja, Glenn Lucius Hefner német-angol származású volt. Horoszkópjában a Nap a Kos 20. fokán áll, aszcendense a Szűz 26. fokán van. Le sem tagadhatná a Kos jegy jó tulajdonságait, például azt, hogy lendületes, energikus és rendkívül kreatív. Mondhatjuk azt is, hogy úttörő. Különösen érdeklik az új dolgok, és a létért való küzdelem versenyében megilleti az első hely. Nem azért győz, mert dicsőségre vágyik, vagy bizonyítani akar, egyszerűen a tettek embere. Épp úgy, mint az, aki elindul egy tömeges futóversenyen, és úgy gondolja, ha már tt van, csinálja jól, amit elkezdett. Majd hirtelen észreveszi, hogy a többiek messze lemaradtak. Meglepődik, mert nem győzni akart, egyszerűen csak helytállni.

Akinek az aszcendense a Szűz jegyében található, arról elmondhatjuk, hogy gondolkodó ember. Származásához és társadalmi helyzetéhez képest rendkívül okos. Rendszerető, és sokat, gyakran túl sokat dolgozik. Hefner esetében ezt még tetézi a hetedik ház csúcsán található Uránusz. Semmi sem idegen tőle, ami modern és szokatlan. Emberszerető, ugyanakkor többnyire egy kicsit távolságtartó is. Az ilyen ember gyakran válik meg nem értett zsenivé.

Hefnernek a sajtóval való kapcsolatát a Szaturnusz jellemzi, a harmadik házban. Munkássága azért teszi népszerűvé, mert az Uránusszal trigonban van a hármas házban lévő bolygó. A zavart a Neptunusz kedvezőtlen fényszöge mutatja a Szaturnuszhoz. Sok félreértés, félremagyarázott közlés alapját adja ez a bolygóállás. Persze a sajtóval, írással kapcsolatos harmadik ház ura, a Plútó az egzisztenciát és karriert mutató tizedik házban található. Sokat ér ennek a bolygónak a tömegeket és főleg a nőket jelölő Holdnak a trigonja. Mondhatjuk tehát, hogy Hugh Hefner híres embernek született. Akarta, vagy sem, ez volt a sorsfeladata.

Nemcsak bölcs volt, de egyben kiváló üzletember is. Jól tudta, mi kell az embereknek, elsősorban a férfiaknak. A számukra készített magazin rengeteg szép és dúskeblű hölgy képét közölte. Gyakran apróbb ruhácskákban, vagy éppen meztelenül. Ám ezek a képek mindig ízléseseknek, mondhatni művészieknek nevezhetők.

A lap reklámjai is férfiakhoz szóltak. Drága, márkás italokat, szivart, cigarettát, karórát és exkluzív ruhaneműket kínáltak a felületen. Megjelentek a nyusziemblémás kozmetikumok, parfümök is.

Hefner nem tekintette szexlapnak a magazinját. A meztelenkedő nők között rengeteg híresség is megjelent, sőt, büszkék voltak arra, hogy felkeltik a figyelmet, megmutathatják magukat. Elég ismertek és sikeresek voltak anélkül is, hogy szükségük lett volna az így szerzett hírnévre. Sok ismert emberrel készített interjút is megjelentetett, például Martin Luther Kinggel, John Lennonnal, még Fidel Castróval is. Ő maga és magazinja egyaránt a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság szószólója volt. A kényes témákat sem kerülte, például a kisebbségek vagy a nők jogaival is nyíltan foglalkozott. Nem kerülte az abortusz és a fogamzásgátlás témáját sem.

Hefner hedonista módon élt. Igyekezett minden napot, minden órát kihasználni saját örömére, egyéni élvezeteire. Sokan a szemére vetik a nők iránti rajongását, és azt, hogy gyakran mutatkozott hölgykoszorúban, lengén öltözött szépségek között. Ám nem mindig olyan fekete az ördög, amilyennek festik. A jelenséget inkább reklámfogásnak tarthatjuk, mint szexuális exhibicionizmusnak.

Horoszkópjában a nem mindennapi szexualitást az ötödik házban lévő Jupiter mutatja. A jószerencse és a bőség bolygója, mint mindenből, ebből is sokat ad. A Mars, a férfi szexus megjelenítője szintén itt található. A szándék a tettekhez szükséges energiával párosul. A Jupiterrel szemben áll a Neptunusz, így félreértéseket, pletykákat tükröz. Nem egyszer hamis véleményt vagy legalábbis elképzeléseket terjeszt a nagyvilágban. Annál is inkább, mert a Neptunusz a hetedik ház, a nyilvánosság, a közvélemény helyének uralkodó bolygója. A pletykákat ő maga is táplálta, hiszen azt állította, hogy ezernél is több nővel volt szexuális kapcsolata. Ez inkább hangzik alaptalan dicsekvésnek.

hh001.jpg

Azzal vádolták, hogy kihasználta, és árucikknek tekintette a nőket. Pedig azt mondhatjuk, hogy a nyuszijelmez a playboy klubokban, kaszinókban a hölgyeket megkímélte a többé-kevésbé meztelen megjelenéstől, esetleg a többet mutató, nem takaró ruhák viselésétől. Ráadásul a nyuszi aranyos, és kedves képzetet ébreszt az emberekben. A kis nyulacskákat szívesen simogatják nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is. A nyúl szeretni való – igaz, azért pajzán gondolatokat is ébreszt. Hefner szigorúan vigyázott is a „nyuszikáira”. A „munkahelyen” tilos volt férfiakkal ismerkedni – hiszen ő exkluzív helyet tartott fenn, és nem nyilvánosházat. Éppenséggel nagyon sok fiatal lány vagy szép nő régi nagy álmait, vágyait segített beteljesíteni. Melyik bakfis ne álmodna arról, hogy szép és híres táncosnő lesz, vagy színész, netán modell? Majdnem mindegy, csak csodálják, és a lábai előtt térdeljenek a férfiak. Szép álom, jogos is, de nehéz megmaradni az egyenes úton.

Ő maga a nőügyeivel úgy járhatott, mint az, aki a csokoládégyárban kezd dolgozni. Először nem tudott ellenállni, tömte magába az édességet, majd csak csipegette, végül ritkán kóstolt bele. Horoszkópjában a Halak jegyében áll a Hold, jó fényszögekkel. Kétségtelen, hogy érzelemgazdag ember volt, tudott szeretni is. Akadtak tartós kapcsolatai, de kötött három házasságot is. Gyermekeiről szépen gondoskodott. A Playboy-birodalom vezetését már jóval a halála előtt a fiára bízta.

Halála után a felesége így nyilatkozott róla: „Egy amerikai hős volt, egy úttörő, egy kedves és alázatos lélek, aki megnyitotta életét és otthonát a világ előtt. Éreztem, mennyire szeret. Nagyon szerettem őt, és nagyon hálás vagyok neki. Életet és irányt adott nekem. Kedvességre tanított. Örökké hálás leszek, hogy az oldalán lehettem, és foghattam a kezét.”

Hugh Hefner 2017. szeptember 27-én hunyt el, 91 éves korában, Los Angelesben.

Forrás: Nők lapja / Ezotéria magazin – 2017. november 15.

Képforrás: urodzonybiznesmen.pl; archive.org

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9516638986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása