A springfieldi hármak
2021. augusztus 10. írta: Csiribusz

A springfieldi hármak

Egy titokzatos eltűnési ügy

A világon nap mint nap tűnnek el emberek, és ezek közül sajnos rengeteg ügy marad megoldatlan. Ez a történet azonban messze az egyik leghátborzongatóbb mind közül!

Nem ismerünk másik olyan esetet, amikor egy anya, a lánya és annak egyik barátnője egyszerre tűnt volna el teljesen nyomtalanul. Pontosan ez történt ugyanis 1992-ben az észak-amerikai missouri államban. Az eset összeesküvés-elméletek sorát generálta az évek során, az eltűnt nőknek azonban azóta sem sikerült a nyomára bukkanni.

Sherrill Levitt egy 47 éves kozmetikusnő volt Springfieldben, és egyedül nevelte lányát, Suzie Streetert. 1992-ben Suzie 19 éves volt, és épp letudta az érettségit. Az Egyesült Államokban a gimnázium befejezését hosszas ünneplés követi. Suzie a legjobb barátnőjével, Stacy McCall-al régóta készült a június 7-én esedékes bulira. Azt tervezték, hogy utána egy közös barátnőjüknél, Janelle-nél alszanak, de a ház nagyon zsúfolt volt, ezért az éjszaka folyamán úgy döntöttek, inkább hazamennek Suziékhoz. Ekkor látták őket utoljára, amint hajnali 2 körül elhajtanak az autóikkal.

sh01.jpg

/Stacy, Sherrill és Suzie/

A lányok azt tervezték, hogy másnap közösen nyaralni indulnak, Janelle azonban hiába próbálta őket elérni telefonon. Barátjával ekkor úgy döntöttek, hogy elmennek Suziék házához. Az épület előtt ott állt a három autó, vagyis úgy tűnt, a lányok és Suzie anyja egyaránt otthon vannak. Egy dolog mégis szemet szúrt nekik: a bejárat előtti verandán lévő lámpa villanykörtéje darabokban hevert a földön. Janelle barátja azt gondolta, hogy biztosan baleset történt, és valahogy leesett a körte. Illedelmes akart lenni, ezért gyorsan összetakarította a szilánkokat, és kidobta őket a kukába. Janelle azonban hiába kopogtatott az ajtón, senki nem válaszolt.

Néhány órával később Stacy édesanyja, Janis is elment a házhoz. A kopogtatással ő sem ment semmire, de meglepetésére az ajtó nyitva volt. A lakásban minden teljesen átlagosnak tűnt, néhány apróságtól eltekintve. Az ágyakat nem vetették be, látszott, hogy nemrég még aludtak bennük, Sherrill kutyája azonban szokatlanul idegesnek tűnt. A három nő táskája, a cigarettásdobozok, és a slusszkulcsok egymás mellett, katonás rendben sorakoztak az előszobában.

Miközben Janis körbejárta a lakást, megcsörrent a telefon. A nő felvette a kagylót, és állítása szerint egy ismeretlen férfihang obszcén dolgokat mondott neki. Miután megszakadt a vonal, Janis megpróbálta visszahallgatni az üzenetrögzítőt, de ehelyett véletlenül letörölt egy üzenetet, melyről a rendőrség később azt gondolta, hogy fontos bizonyíték lehetett volna az ügyben.

sh02.jpg

A három nő eltűnését még aznap délután bejelentették, de a hatóságok sem akkor, sem azóta nem akadtak a nyomukra. A rendőrség szerint a jószándékú rokonok és barátok kulcsfontosságú bizonyítékokat semmisíthettek meg, miközben szeretteik után kutattak a lakásban (gondoljunk például a Janelle barátja által felsepert üvegszilánkokra), ami nem könnyítette meg a nyomozást. Elméletek persze így is jócskán születtek az esettel kapcsolatban, ezekből is mutatunk néhányat!

A gyanúsítottak:

Bartt Streeter: Sherrill másik gyermeke és Suzie bátyja, aki akkoriban súlyos alkoholproblémákkal küzdött, emiatt gyakran veszekedett anyjával és húgával. Később tisztázták a vádak alól, és kigyógyult a függőségéből is - azt viszont nem tudta megbocsátani magának, hogy sosem rendezte a kapcsolatát a szeretteivel.

Robert Cox: a floridai férfit más emberrablási ügyek kapcsán ítélték börtönre. Itt nyilatkozta azt egy újságírónak, hogy biztos forrásból tudja, hogy a három nő meghalt és már sohasem fognak előkerülni. Azt is tudni vélte, hogy Springfieldtől nem messze temették el őket - de konkrétumokkal sosem tudott előállni. Sosem derült ki, hogy valóban köze volt-e az esethez, vagy csak a média érdeklődését akarta ilyen módon felkelteni.

Dustin Reckler: Suzie exbarátja, akivel azért szakítottak, mert a fiúról kiderült, hogy egy barátjával feltörte a közeli temető kriptáit, hogy aztán eladja a holtak aranyfogait. Hiába, az élet néha durvább forgatókönyveket ír, mint a legjobb hollywoodi írók. A fiú ellen egyébként semmi bizonyíték nem volt, így aztán soha nem lett belőle gyanúsított hivatalosan.

Az ismeretlen férfi: az utcára kirakott plakátokat látva jelentkezett egy szemtanú, aki azt állította, hogy az eltűnés reggelén látott egy fehér furgont, melyet egy Suzie-ra kísértetiesen hasonlító nő vezetett. A beszámoló szerint a nő nagyon zavartnak és idegesnek tűnt, miközben behajtott az utcába, ahol a szemtanú lakott. Mikor a jármű elhaladt, az illető úgy hallotta, hogy egy férfi utasítja a nőt a volánnál, hogy "ne csináljon semmi hülyeséget".

A földönkívüliek: ahogy az az ilyen esetekben lenni szokott, ezúttal is megjelentek azok, akik azt állították, hogy a három nő egyidejű, nyomtalan eltűnése mögött nem állhat más, csak az ufók, akik csészealjak segítségével ragadták el őket otthonukból. Az elmélet bizonyára meggyőzné Mulder ügynököt, de sajnos nem magyarázza az obszcén telefonhívást, az összetört villanykörtét, és a többi gyanús körülményt.

A springfieldi hármak esete már majd' negyedszázada megoldatlan - az eltűnésük után senki nem halott felőlük semmit.

Forrás, képforrás: rtl.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8416647966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása