Katrice Lee titokzatos eltűnése
2021. október 28. írta: Csiribusz

Katrice Lee titokzatos eltűnése

Több mint negyven éve nincs válasz

kl02.jpg

/Katrice Lee/

Richard Lee a brit hadseregnél szolgált 1981-ben, s akkoriban Nyugat-Németországban állomásozott. Felesége, Sharon is vele tartott kislányukkal, Nathasával. Második gyermekük, Katrice, már az NSZK-ban született meg, 1979. november 28-án.

Két évvel később, ugyanezen a napon, amikor Katrice második születésnapját ünnepelték, vásárolni indultak a közeli bevásárlóközpontba, hogy még vehessenek egy-két elmaradt dolgot. Richard a parkolóban várakozott. Natasha nem volt velük, otthon maradt a nagybácsi Cliff-fel, de Sharon magával vitte Katrice-t, és a nagynéni, Wendy is elkísérte őket.

kl01.jpg

/Itt még együtt a család/

A szupermarketben elég sokan tartózkodtak azon a napon, ráadásul a kis Katrice nem volt hajlandó beleülni a bevásárlókocsi gyermekülőkéjébe. Sharon kénytelen volt ölbe vinni. Amikor azonban a kasszához léptek, le kellett tennie. Itt jutott eszébe, hogy elfelejtett chipset venni, ezért Wendyre bízva a gyereket, visszasietett az árukat tartó gondolák közé. Gyorsan megfordult, hiszen tudta, hogy amit keres az hol van, de mire visszatért, Wendyt egyedül találta a pénztárnál. Kérdésére, merre van a kislány, Wendy azt mondta, hogy Katrice Sharon után futott, és ő azt hitte, együtt vannak. Ám Sharon nem találkozott a kislánnyal. Alig egy-két perc telt el, s a gyerek nyomtalanul eltűnt. Kétségbeesve keresték mindenütt.

Mivel a bevásárlóközpontot a brit hadsereg tartotta fenn, de német lakóterületen volt a bázison kívül, a hadsereg emberei és a német rendőrség együtt dolgozott az ügy felderítésén. Elképzelhetetlen volt, a kislány miképp tűnhetett el, hiszen az üzletben senki nem tapasztalt semmi rendelleneset, és a kint várakozó apa sem látta kijönni az ajtón a kislányt.

Mivel a bevásárlóközpont közel feküdt a Lippe folyóhoz, logikusnak tűnt a gondolat, hogy talán a gyerek elkószált, és beleesve a folyóba, vízbe fulladt. Miután azonban átkutatták a folyómedret, nem találtak semmi bizonyítékot ezen feltételezésre. Hiába keresték Katrice-t, nem találták még a nyomát sem. Mindennek tetejébe a német rendőrség távol tartotta a sajtót az esettől oly annyira, hogy a gyermek eltűnéséről csak hat héttel később jelent meg az első újságcikk. Ez fatális hibának tűnik, hiszen így nem kaphatták meg időben a lakosság segítő információit. Két dologra támaszkodhattak csak a gyermek felismerésénél: a barna, göndör hajú Katrice-nek a bal szemén volt egy enyhe szemtengelyferdülése, mely korrekcióra szorult; valamint a háta jobb oldalán, közel a gerincoszlophoz, volt egy rózsaszín anyajegye.

Döbbenetes, de az első kihallgatások hetekkel a gyermek eltűnése után kezdődtek meg, sőt, olyan eset is előfordult, hogy évekkel később. A család egyébként nem hitt abban, hogy Katrice elcsámborgott. Szerintük valaki, akinek nem lehetett saját gyermeke, kihasználva az alkalmat felkapta a kislányt, és egyszerűen elvitte. Feltételezésük szerint Katrice bárhol felnőhetett, Németországban, Nagy-Britanniában vagy Európa bármelyik országában. Ezek után hosszú évtizedekig csend volt az ügyben.

kl03.jpg

/Katrice kétévesen, és rekonstruált felnőtt arccal/

2000-ben aztán újra elővették a témát, és a közben felfejlődő számítástechnikának köszönhetően rekonstruálták Katrice arcát, milyen lehet ma. A kép megjelenése után olyan emberek jelentkeztek vallomásra, akiket annak idején ki sem hallgattak. Köztük volt egy nő, aki pénztárosként dolgozott abban a bizonyos üzletben, ahonnan eltűnt a gyermek. Állítása szerint akkoriban járt egy férfivel, aki ugyanabban az ezredben szolgált, ahol Katrice apja, s aki bevallotta neki a kislány elrablását és meggyilkolását. Természetesen a katonai rendőrség felkereste, kihallgatta. A férfi minden vádat visszautasított, s mivel a nő nem sokkal később meghalt, a vallomásával nem tudtak mit kezdeni. Úgy vélték, a nő csupán kitalálta a történetet.

2018-ban ezúttal az Alme folyó partján ástak fel egy szakaszt, amely szintén a néhai bevásárlóközpont közelében volt. Ez a kutatás sem hozott eredményt.

2019 szeptemberében letartóztattak egy férfit az eltűnéssel kapcsolatban az angliai Swindonban, de bizonyítékok hiányában szabadon engedték.

Senki nem tudja azóta sem, mi történt Katrice Lee-vel. Él még? Vagy még azon a napon meghalt? Ha él is, nem tudhatja, hogy ki ő valójában, hiszen kétéves volt, nem emlékezhet semmire. A család ma már csak a bizonyosságra vágyik, de vajon megkapják-e valaha?

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org; index.hu; wikihuhu.top

Képforrás: dailymail.co.uk; forces.net; itv.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr617801531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása