300 éves ismeretlen díszítésű koponya
2022. május 11. írta: Csiribusz

300 éves ismeretlen díszítésű koponya

Senki sem tudja megfejteni a titkát

kp1_1.jpg

Nem tudni, ki készítette és miért, hogy mit jelentenek a rajta található szimbólumok. A különös, első ránézésre is rendkívül érdekes, buddhista szimbólumokkal ellátott koponya, valamikor 2011-ben tűnt fel egy antikváriumban, valahol Bécsben. Elképesztő történetek, különféle teóriák főszereplője azóta, pedig alig tudni valamit a mibenlétéről.

Nem véletlen, hogy a legkülönfélébb dolgokat beszélik róla. Amikor egy gyűjtőhöz került, és alaposabban szemügyre vette, felfigyelt rá, hogy különleges lehet, ezért odaadta a tudósoknak, hogy nézzék és állapítsák meg, honnan való, mi lehetett a szerepe.

kp2_1.jpg

Tudósok, régészek, de még antropológusok is megvizsgálták a koponyát, még sem fejtették meg a funkcióját, pedig szemmel láthatóan különleges volt, tele díszítésekkel. A korát azért sikerült meghatározni. A maradvány nagyjából 300 éves, javarészt ismeretlen szimbólumok fedik, melyeket mélyen belevéstek a koponya csontjába. Hogy ezek a szimbólumok pontosan milyen eredetűek, még nem teljesen tiszta, ennyi év elteltével sem. Sokan buddhista vallási szimbólumoknak vélik a faragások egy részét, de vannak közte olyanok is, amik teljesen ismeretlenek.

A kutatók egészen biztosak abban, hogy nem csak egy egyszerű dísztárgyról van szó, hanem egy meghatározott céllal elkészített ereklyéről, vagy eszközről. A faragásokat azonban nem sikerült mind a mai napig megfejteniük. Természetesen abban senki sem kételkedik, hogy valódi koponyáról van szó, ezt a tudományos vizsgálatok is kimutatták.

kp3_1.jpg

A régészek megpróbálták visszakövetni a koponya útját, hátha legalább a készítő kiléte kiderül, vagy a koponya gazdájának neve. Eredeti tulajdonosa Bécsben jutott hozzá egy antikváriumban. Ezt megelőzően egy magánszemélyé volt, ő adományozta az antikvárium tulajdonosának, mondván, egy nagyon régen élt felmenőjéé, aki orvosként dolgozott annak idején, és egész Ázsiát bejárta. Egyik utazása során egy tibeti kolostorban járt, ahol ellátta a megbetegedett szerzeteseket, akik pénz helyett fizetségül ezt az ominózus koponyát ajándékozták neki, mondván, a koponya nagy hatalommal, varázserővel bír.

Ami a legkülönösebb az egészben, hogy nem lett meg a koponya gazdája még ennek ellenére sem, noha sokan úgy sejtették, egy ott élt szerzetesé lehet. Ugyanis a tibeti történelmi dokumentumok, levelek egyike sem tesz említést erről a koponyáról. Egyetlenegy naplóbejegyzésben találtak rá valami konkrétumra, egy Khenpo nevű szerzetes önmagának írt jegyzeteiben. Ebben megemlíti, hogy egy a jó útról elkalandozott lélek visszatérítése gyanánt lett kifaragva a bűvös koponya. Egyfajta átok levételére szolgálhatott, de túl kevés információ maradt fenn arról, hogy ennek a történetnek az igazságtartalmáról meggyőződjünk. Ráadásul a tibeti származást feltételezve is rejtély, miért szerepelhettek buddhista szimbólumok, és hindu szimbólumok egyaránt a leleten, számtalan más, megfejthetetlen jellel együtt.

A koponya valószínűleg egy mély, és erős üzenetet hordozott, melyet a szimbólumokból lehetne kiolvasni. A konkrét megoldó kulcs azonban örökre elveszett az idők során, ezért nem sikerült senkinek sem dekódolni az üzenetet. Pár szimbólum önmagában is értelmezhető, ám a teljes üzenet nagyon hiányos. Több felvetés is született, miszerint a koponya azért lett kifaragva, mert nem emberi koponyáról van szó, hanem egy idegen lény koponyájáról. Akárhogyan is, a koponya még most is őrzi a titkát, és a rajta látható üzenetet talán sohasem fogjuk megfejteni.

Forrás, képforrás: avilagtitkai.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2118074144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása