Mészárlás a cserkésztáborban
2022. november 25. írta: Csiribusz

Mészárlás a cserkésztáborban

A meggyilkolt kislányok esete

1977. június 12-én cserkészlányok egy csoportja az oklahomai Mayes megyében táborozott a „Camp Scott” néven ismert kempingben. A tábor első éjszakáján ádáz vihar támadt, amely arra kényszerítette a táborozókat, hogy sátraikba bújjanak, és várják, hogy elmúljon. Másnap három, 8 és 10 év közötti cserkészlány holttestét találták meg az erdőben. Szexuálisan molesztálták, majd meggyilkolták őket nem messze a tábortól.

mk01.jpg

/A három áldozat: Michele Guse, Lori Farmer és Denise Milner/

A 8 éves Lori Farmer, a 9 éves Michele Guse és a 10 éves Doris Denise Milner kéthetes szórakozásra számítva az oklahomai Tulsától északkeletre fekvő Locust Grove melletti cserkésztáboruk felé tartottak. A Mayes megyei várostól mindössze két mérföldre található Camp Scottot 1928 óta működtették. Lányok generációi mentek oda az éves kéthetes kiruccanásra.

Michelle Hoffman soha nem felejtette el az első alkalmat a Scott táborban, amikor 9 éves volt. Az első dolog, amire emlékezett, hogy „sötét” volt. „Ha még soha nem táboroztál platform sátorban az erdő mélyén, akkor kicsit ijesztő” - mondta a Tulsa Worldnek. Nappal azonban a Camp Scott gyönyörű hely volt, egy lépésre Tulsa nyüzsgésétől. Hoffman imádta. Kirándult, úszott és sátrakban aludt, és minden évben visszatért.

mk03.jpg

/A Scott Tábor felülnézetből/

1977. június 12-én vasárnap, Hoffman megérkezett a Tulsa Girl Scout központjába. Eszébe jutott, hogy a parkoló tele van izgatott kislányokkal, akik arra várnak, hogy felszálljanak a kempingbe tartó buszaikra.

Emlékszik, hogy látta Denise Milnert, az egyetlen afro-amerikai lányt, aki elment az útra. Látszott rajta, hogy feszült. Hoffman úgy gondolta, bátorítást adhat, így odament Denise-hez és édesanyjához, Bettye Milnerhez, majd bemutatkozott. „Denise-nek honvágya van” - mondta Bettye Milner. - „Nem akart eljönni a táborba.”

- „Miért nem jössz velem?”- ajánlotta fel Hoffman. - „Együtt lovagolhatnánk.” Denise vonakodva ment, majd a lányok felszálltak a buszra. Tábori dalokat énekeltek egészen a Cookie Trail-ig.

Néhány hónappal korábban az egyik tábori tanácsadó (Michelle Hoffman) edzésről visszatérve, a sátrát szétdúlva találta, és felfedezte, hogy frissen vásárolt fánkjait elvitte valaki. A hátrahagyott fánkos dobozban volt egy kézzel írott cetli, amely szerint a levélíró három táborozót meg fog ölni. A tanácsadó nem vette komolyan, hiszen a táborban szokássá vált az ijesztő mesék elbeszélése, és csínytevések is gyakran fordultak elő. Így hát kidobta a cetlit.

mk02.jpg

Sajnos két hónappal később a fenyegetés bevált. 1977. június 13-án Carla Emery, egy 18 éves tábori felügyelő éppen a zuhanyzó felé tartott, amikor felfedezte a 10 éves Doris Denise Milner holttestét. Egy törülköző és egy kötél volt a nyaka köré tekerve, és deréktól lefelé meztelen volt. A közelben megtalálta a 8 éves Lori Lee Farmer és a 9 éves Michele Guise holttestét is. Mindkét kislány szájára fekete elektromos szigetelő szalagot ragasztottak, és testüket a hálózsákjukba tették vissza. Mindhárom gyermeket megerőszakolták, Dorist megfojtották, Michele-t és Lorit halálra verték. Valószínűleg az elkövető mindhármuk testét kiemelte a sátorból, és több mint 100 méterre vitte a tábor területétől.

A rendőrség azonnali hajtóvadászatba kezdett a gyilkos után. A sátor padlóját, egy fadeszkát, légi úton bűnügyi laboratóriumba szállították, mivel valaki nyilvánvalóan sikertelen kísérletet tett arra, hogy törölközőkkel és matracokkal feltörölje az összes vért. A holttestek közelében egy piros zseblámpát találtak, egy darab újságpapírt, egy nejlonkötelet, és egy tekercs elektromos szigetelő szalagot, valamint két, orvos által felírt dioptriás szemüveget.

A kutatás során K9-es rendőrkutyákat hoztak, és nyomon követték a területet. Kiderült, hogy a gyilkos az egyik táborfelügyelő sátra mellett is elhaladt, hogy eljusson a lányokhoz. A közelben rábukkantak egy barlangra, amelyben újságot találtak, ugyanazt az újságot, amelyet a zseblámpánál. Ezenkívül két nő fényképe is volt a barlangban. Kiderült, hogy a képeket egy börtönőr készítette, aki alkalmi fotós volt, és a börtönszökevény, Gene Leroy Hart hívatta elő.

mk04.jpg

/Gene Leroy Hart letartóztatása pillanatában/

Gene Leroy Hart korábban két terhes nőt rabolt el (mindketten szemüveget viseltek), egy erdős területre vitte őket, ahol megkötözte és megerőszakolta mindkettőt. Ragasztószalagot tett az orrlyukukra azzal a szándékkal, hogy megfulladjanak. Ám az áldozatoknak sikerült kiszabadulniuk és elmenekülniük, ami végül Hart letartóztatásához vezetett. Női szemüveget viselve találtak rá. A három kislány meggyilkolásával vádolták, de az esküdtszék nem talált konkrét bizonyítékot, ezért felmentették. Mivel azonban szökött fogoly volt, visszavitték a börtönbe, ahol egy évvel később szívrohamban meghalt. Ártatlanságát haláláig hangoztatta.

Az 1989-ben elvégzett DNS-teszt hivatalosan nem volt meggyőző, mivel megerősítette Hartot – a cseroki nemzet tagját – gyanúsítottként, de nem szűkítette eléggé a lehetséges gyanúsítottak körét, mert 7,700 indiánból 1-re illett rá. A 2017-ben elvégzett DNS-tesztek, kihasználva a tesztelés további 28 éves fejlődését, erősen utalnak Hart részvételére a bűncselekményben, bár az ügy hivatalosan megoldatlan maradt. A Scott Tábor majdnem fél évszázadon át működött, de a tragédia óta többé nem nyílt meg újra.

Forrás: theparanormalguide.com; en.wikipedia.org; thecrimewire.com; allthatsinteresting.com

Képforrás: thecrimewire.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1018292091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása