Victor Dewight Shoemaker Jr. eltűnése
2022. december 09. írta: Csiribusz

Victor Dewight Shoemaker Jr. eltűnése

Mintha elnyelte volna az erdő

1994. április 30-án a szőkés hajú, kék szemű, ötéves Victor Dewight Shoemaker, néhány unokatestvérével meglátogatta a nagypapájukat, Oscar Wolfordot, a nyugat-virginiai Kirbyben. Ez a vidék erősen erdős, ritkán lakott hely. Wolford nagypapa a Short Mountain Wildlife Management Area közelében élt, amely egyfajta vadgazdálkodási területként szolgál.

vds01.png

/Victor Dewight Shoemaker Jr./

Másnap, május 1-jén a kis Victor és két unokabátyja – a nyolcéves Lloyd Wolford és a kilencéves Tommy Martin – játszani indultak a nagypapa mobilháza mögötti erdős területre. Mindez kora reggel történt. (Az egyik gyerek a közeli hegyen lakott a családjával, míg a másik Pennsylvaniából érkezett.)

A két idősebb fiú BB-pisztolyokkal játszott, s a kis Victor csak nehezen tartotta velük a lépést. 08:30 táján egy elhagyatott lakókocsihoz értek. Victor arra panaszkodott, hogy nagyon éhes, ezért visszamegy a nagypapához. Mivel egyik unokatestvére sem volt hajlandó elkísérni, egyedül indult útnak, de soha nem érkezett meg, és többé senki nem látta. Nem sokkal később Tommy és Lloyd visszatért a házhoz, ahol meglepetésükre nem találták legkisebb unokatestvérüket. 

Amikor Victor szülei később a két fiút arról faggatták, hol látták utoljára unokaöccsüket, rossz helyszínt adtak meg, talán azért, mert nem mertek őszinték lenni. Idősebbek lévén, természetes volt, hogy figyelniük kell a legkisebbre. Ezt azonban nem tették meg. Ráadásul olyan helyen játszottak, ami tiltva volt.

Miután végre beszéltek, és elmondták, hol is történt az eset pontosan, kiderült, hogy a hely, majdnem egy kilométerre található a nagypapa otthonától. A két gyermek a korának megfelelő hazugságvizsgáló teszten esett át, ill. kifejezetten gyerekeknek szánt játékterápiás vizsgálaton. Mindkét fiú sikeresen átment a vizsgálatokon. A poligráfos teszten az édesapának is részt kellett vennie, valamint az egyik fiú anyjának. Nem derült ki pontosan miért volt ez fontos, de Victor családja azóta nem beszél az unokatestvérek családjával. Szerintük a két fiú nem volt teljesen őszinte.

A keresőcsapatok egy órán belül megkezdték a keresést, miután bejelentették Victor eltűnését – közölte a Nyugat-Virginia Állami Rendőrség. 350 ember indult el, s napokon át kutatták a kisfiú nyomait. A kereső kutyák nem tudták felvenni sehol a szagát, az égvilágon semmiféle bizonyíték nem került elő vele kapcsolatban. A keresés még öt hónapig tartott. Ezen idő alatt a Nemzeti Gárda, és a hadsereg tartalékos egységei a hétvégi kiképzési időt arra használták, hogy a fiú jeleit keressék. Ezenkívül az FBI-t is beavatták, ami arra utal, hogy a hatóságok úgy vélték, valami komolyabb ügyről lehet szó.

A kisfiú az eltűnésekor piros Bugs Bunny pólót, piros rövidnadrágot és fehér X-Men tornacipőt viselt. Jól ismerte a hegyoldalt, és mindig tudta a visszavezető utat. Bár korához képest erős volt, és szerette a természetet, a zord hegyoldali terep nem volt kedvező hely egy ötéves gyerek számára. Az utak meredekek és kanyargósak; az erdő sűrű; a házak ritkák és messze vannak egymástól, és ott az alattomosan sűrű levélréteg, amely lefedi a veszélyes vízmosásokat, sziklákat.

Hivatalosan úgy tűnt, baleset történt, a kisfiú egyszerűen eltévedt és valószínűleg meghalt, bár holttestét soha nem találták meg. Victor eltűnése után öt napig esett az eső. A hőmérséklet éjszaka fagypont közelébe süllyedt. Menedékhely nélkül kizárt, hogy ezt túlélte volna. Victor apja azonban kijelentette, hogy fia jól ismerte az erdőt, nem tévedt volna el.

Mi történhetett Victorral kint az erdőben, miközben az unokatestvéreivel játszott? A fiúk bántották? Eltévedt, amikor visszatérőben volt a nagyszülők birtokára vagy elrabolták, ahogy a szülei hiszik? Az unokatestvérek gyanús viselkedése lehet bűntudattól? Vagy talán poszttraumás stressztől, amit valamilyen esemény váltott ki, ami Victor eltűnésével van kapcsolatban?

vds02.png

/A bánattól megroppant szülők 2014-ben. Victor szobája érintetlenül maradt. A mai napig visszavárják./

A szülők, Id. Victor Dewight Shoemaker és Nettie Shoemaker kijelentették, hogy szerintük az unokatestvérek furcsán viselkedtek, amikor kijöttek az erdőből, és nem beszéltek velük Victor eltűnésének körülményeiről. Amikor Id. Victor Shoemaker rákérdezett, a fiúk nem feleltek.

Victor úgy véli, hogy a fiát elrabolták, de nem történt letartóztatás. Gyanúsított soha nem volt, a rendőrség nem talált szabálytalanságra vagy családi részvételre utaló jelet. A szülők azt feltételezik, hogy fiuk még él, de talán agymosáson esett át és nem tudja, ki ő.

"Akkoriban minden nyom kihűlt" – nyilatkozta Greg Heeb, az FBI különleges ügynöke 2014-ben Pittsburghben.

1997-ben az FBI azt mondta, hogy tudomást szerzett egy jelentésről, miszerint egy sötét színű, idegen kisteherautót észleltek a környéken azon a napon, amikor a kis Victor eltűnt. De a feltevésnek soha, senki nem járt utána. 

Aztán ott volt az egyik nyomkereső kutya fura viselkedése. Ahelyett, hogy az orrát a földhöz tartotta volna, mint kellene, amely a fiú illatát keresi, a levegőbe emelte a fejét, miközben egy füves mezőn haladt át. Ez spekulációkhoz vezetett, miszerint valaki elvihette a fiút.

Sajnos a lényeg azonban, hogy Victor soha nem lett meg, és az esélye annak, hogy valaha előkerül vagy kiderül, mi történt vele, vajmi kevés.

Írta: Csiribusz

Forrás: strangeoutdoors.com; weirdworm.com; charleyproject.org

Képforrás: strangeoutdoors.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7318307685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása