Mindent Rólad
2016. április 09. írta: Csiribusz

Mindent Rólad

Claire Kendal – Mindent Rólad

mindent_rolad.gifHa valaki azt hinné a cím után, hogy egy romantikus leányregényről van szó, ki kell ábrándítanom. Claire Kendalnek sikerült egy izgalmas, érdekfeszítő thrillert összehoznia. Bevallom, a végkifejlet nem egészen úgy alakult, ahogyan gondoltam, de sebaj. A könyv így is nagyon jó. Egy olyan nő történetét meséli el, aki önhibáján kívül egy elmebeteg férfi áldozatává válik. Néhányak számára talán ismerős a történet, míg másoknak csupán egy eset a sok közül. Kevesen gondolnak bele, hogy amiről a regény ír, naponta megtörténik a világ nagy- és kisvárosaiban, s hogy az áldozatul eső emberek – többnyire nők – sokszor alig számíthatnak segítségre a hasonló esetekben, sőt, szembe kell nézniük még az előítéletekkel is és a kíméletlen bürokráciával. Egy ilyen esetbe enged betekintést a Mindent Rólad, amelynek olvastával talán – férfiak és nők egyaránt – jobban bele tudunk gondolni és érezni egy állandó zaklatás alatt álló egyén kálváriájába.

Clarissa Bourne harmincnyolc éves, csinos, kedves, magányos nő, aki egy egyetemen dolgozik adminisztratív munkakörben. Nem rég szakított nagy szerelmével, Henryvel, és szíve mélyén még mindig nem dolgozta fel a csalódást. Ekkor lép a színre a betegelméjű irodalomtanár, Rafe, aki valósággal megszállottja lesz a nőnek. Clarissa az első pillanattól ellenszenvet érez a férfi iránt, túl rámenősnek, tolakodónak érzi. Menekülne tőle, egyik reggel mégis az ágyában ébred. Mi történt? Hogy lehetséges ez? Clarissa nem emlékszik semmire. Testén azonban árulkodó nyomként, kék-zöld-lila foltok éktelenkednek, s minden porcikája szörnyen fáj.

Nem tesz feljelentést, mert ötlete sincs, hogy mi történhetett és semmi bizonyítéka. Rafe viszont ettől kezdve úgy viselkedik vele, mint egy szerelmes kamasz és úgy gondolja, most már szabadon rendelkezhet a nővel. Clarissa azonban csak egyet akar: megszabadulni tőle, mindenáron. Hiába kérleli, hiába könyörög neki, hiába fogalmaz szépen vagy durván, a férfi egyszerűen nem veszi tudomásul az elutasítást.

Hónapokig tartó rémálom következik a nő számára. Rafe ott van mindenütt. Reggel a háza előtt várja, este távolról figyeli, napközben folyton követi. Kis híján az őrületbe kergeti Clarissát, akinek fogalma nincs, honnan reméljen segítséget. Idős szüleit nem akarja gondjaival terhelni, legjobb barátnőjét Rafe elmarja tőle, a rendőrségben nem bízik.

Egy nap aztán behívják a bíróságra esküdtnek. Abban reménykedik, hogy beválogatják és akkor közel két hónapig nyugta lesz a férfitól. De semmi nem úgy történik, ahogyan reméli, és még a jóképű Robert sem tudja feledtetni vele rémálom-életét. A sors nagyon durva, kegyetlen megoldást fog hozni, de kínál majd egy ajándékot is Clarissának.

Írta: Csiribusz

Képforrás: europakiado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr108581528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása