A  Kagyló-barlang
2016. augusztus 21. írta: Csiribusz

A Kagyló-barlang

Az angliai Margete-ben található Shell Grotto, azaz Kagyló-barlang nem mindennapi látványosság, főleg, hogy titkát a mai napig nem sikerült megfejteni. Bár annyi bizonyos, a föld alatti létesítmény felfedezése a véletlennek köszönhető, keletkezési körülményeit továbbra is homály fedi. Nézd meg képeken a helyet, és tudd meg, milyen furcsa feltételezések láttak eddig napvilágot!

bar1.jpg

bar2.jpg

bar3.jpg

bar4.jpg

bar5.jpg

A különleges barlangot 1835-ben egy helyi férfi találta meg, amikor egy mesterséges tó kiásása közben beomlott a föld, és egy üreg tárult a szeme elé. Egy másik történet viszont arról számol be, hogy a margete-i iskola igazgatójának gyerekei fedezték fel játék közben.

A föld alatt egy olyan lenyűgöző barlangrendszer található, mely nemcsak labirintusszerű folyosókból és termekből áll, hanem különlegessége, hogy falait több millió kagyló díszíti.

A számtalan mozaikszerű minta között a csillagokon kívül gyönyörű virágmotívumok és állatok is láthatóak. A barlang csodálatos díszítettsége aprólékos, nagy türelmet igénylő munkát feltételez.

A létesítmény igen kedvelt a turisták körében, misztériuma pedig csak még érdekesebbé teszi. Főleg, hogy építésének idejét a mai napig nem tudták megfejteni. A barlangban egyébként a korábban használt gázlámpák miatt a kagylók nemcsak megfeketedtek, de itt-ott még a látogatók is megrongálták őket.

A hely megépítése kapcsán rengeteg feltételezés született: egyesek régi templomnak tartják, míg mások szerint börtön vagy akár csempészek rejtekhelye is lehetett. Utóbbiak viszont korántsem tűnnek valószínűnek csodálatos díszítettsége miatt.

Forrás: femina.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4911069442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása