Rejtély Benningtonban / 1.rész
2020. június 03. írta: Csiribusz

Rejtély Benningtonban / 1.rész

Az eltűnt vadász

Bennington egy kisebb városka az USA Vermont nevű államának délnyugati szegletében. A terület magába foglalja a Green Mountain Nemzeti Parkot. Ez a park gyakorlatilag egy elképesztően sűrű, nagy kiterjedésű erdőségből áll, ahová szívesen járnak kirándulni a turisták, de a vadászok, horgászok is bőséges zsákmányra lelhetnek. Az 1945 és 1950 közötti években titokzatos körülmények között öt ember tűnt el nyomtalanul a rengetegben.

ev01.jpg

/A Long Trail egy részlete/

Ezen a titokzatos helyen található az ún. Long Trail (Hosszú ösvény), amely mérföldeken át szeli keresztül a sűrű erdőséget, kitűnő turistaútvonalat biztosítva. Részben ezen út mentén történtek a furcsa eltűnések. Mindezen történések összességének köszönhető a terület megkülönböztető elnevezése: Bennington-háromszög.

1945. november 12-én a hetvennégy esztendős tapasztalt vadász, Middie Rivers, négytagú vadászcsoportot vezetett az erdőségben. A Long Trailen haladtak végig, amikor az idős vezető előresietett, maga mögött hagyva a négy férfit. Később, amikor az alaptáborba visszatértek a vadászok, azt remélték, az öreget ott találják, de nem volt sehol, és soha nem is látták viszont.

Eltűnését természetesen bejelentették. Több száz önkéntes kutatott utána. Átfésülték az egész erdőséget, napokon keresztül folyt a keresés. Middie Riverst nem találták meg soha, az egyetlen nyom, ami utána maradt, egy patak vizébe pottyant töltény volt. Erről azt az elméletet gyártották, hogy az öreg bizonyára lehajolt a vízhez, amikor a töltény véletlenül kiesett a zsebéből.

Middie Riversszel kapcsolatban nem lehet azt mondani, hogy eltévedhetett az erdőben, hiszen tapasztalt vadász volt, aki nagyon jól ismerte a Bennington környéki vadont, s az egész térséget. Soha nem derült ki, mi történhetett vele. Middie Rivers eltűnését több hasonló eset követte az elkövetkezendő években.

További részek:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/az_elveszett_lany_814

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_3_resz

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_4_resz

https://csiribusz.blog.hu/9999/12/31/a_bennington-haromszog_szornye

Írta: Csiribusz

Forrás: medium.com; allthatsinteresting.com

Képforrás: greenmountainclub.org

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415733366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása