Rejtély Benningtonban / 4.rész
2020. június 03. írta: Csiribusz

Rejtély Benningtonban / 4.rész

Paul Jephson / A megtalált holttest

Nem húzom az időt azzal, hogy bemutassam Bennington környékét, ezt már ismerjük az előző részekből, és azt is, hogy a gyönyörű festői táj csúnya titkokat őriz.

A Bennington-háromszög ismertebb eltűnései közül a negyedik eset alig egy évvel James Tedford eltűnése után következett be. 1950. október 12-én újabb eltűnés borzolta a helyi lakosság idegeit. Ezúttal a nyolcéves Paul Jephsont keresték mindenütt, aki édesanyjával volt azon az estén.

rb03.jpg

/A Green Mountain Nemzeti Park "varázslatos" útjainak egyike/

A szülők gondnokként dolgoztak egy helyi katonai raktárnál. Egyik este az asszonynak el kellett mennie, hogy a háziállatokat megetesse. Valahol egy külső helyen tartották őket, s magával vitte a kis Pault is, akit azonban a családi kisteherautóban hagyott, míg enni adott az állatoknak. Azt mondta később, még egy órára sem ment el, ám amikor visszatért a kocsihoz, a kisfiúnak nyomát sem találta. Az édesapa szerint Paul mindig is szeretett volna felmenni a környező hegyekbe, így arra gondoltak, talán egyedül vágott neki az útnak.

Nagyon sokan akartak segíteni a gyermek megtalálásában, napokig kitartóan keresték, de nem találták meg. Még vérebeket is bevetettek, amelyek szagot is fogtak, és az út irányába vitték az embereket. Ott azonban elveszett a szag, amiből arra következtettek, hogy talán a gyereket berántották egy autóba és elrabolták.

Különös egybeesés, hogy ez az út pont az a hely volt, ahol négy évvel korábban utoljára látták Paula Weldent, s mint kiderült, Paul is piros kabátot viselt, mint annak idején Paula.

A kedélyek még meg sem nyugodhattak, amikor két héttel később újabb tragédia történt. 1950. október 28-án az ötvenhárom éves Frieda Langer kirándulni indult unokatestvérével, Herbert Elsnerrel. Miután elhagyták a táborhelyüket, túrázni mentek a közeli Somerset-víztározóhoz.

rb04.jpg

/Bennington belvárosa az 1940-es években/

Útközben egy patak mellett haladtak el, ahol Frieda megcsúszott és beleesett a folyamba. Csuromvizes lett. Megkérte unokatestvérét, várja meg, míg visszamegy a táborba és átöltözik. A férfi türelmesen várta egy ideig, de az idő telt-múlt, s a nő csaknem tért vissza. Ekkor Herbert elveszítette a türelmét és visszasétált a táborig, hogy megnézze, hol késlekedik Frieda. Amikor odaért, a nőt sehol nem találta, s rá kellett döbbennie, hogy Frieda valószínűleg soha nem tért vissza a táborba. A nő nyomtalanul eltűnt. Útközben történnie kellett valaminek.

Az elkövetkezendő két hétben helikopterek, s több száz elszánt kereső segítségével próbálták megtalálni a nőt. Mindennek ellenére nem lelték sehol. Aztán 1951. május 12-én, hét hónappal az eltűnése után, megtalálták Frieda maradványait a Somerset-víztározó közelében egy olyan helyen, amelyet már átkutattak korábban. Halála okát nem lehetett megállapítani, mert a holttest nagyon rossz állapotban volt.

Frieda esete az utolsó az eltűnések sorában, vagy csak a híresebb esetek sorában, s az egyetlen, ahol ráakadtak a maradványokra. Nem tudni, mi történt az áldozatokkal, eltűntekkel. Vannak, akik állítják, nem ez az öt ember tűnt csak el, mert 1945 előtt és 1950 után is történtek hasonló esetek a Bennington-háromszögben.

Korábbi részek:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_1_resz

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/az_elveszett_lany_814

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/9999/12/31/rejtely_benningtonban_3_resz

https://csiribusz.blog.hu/9999/12/31/a_bennington-haromszog_szornye

Írta: Csiribusz

Forrás: coolinterestingstuff.com; medium.com; allthatsinteresting.com

Képforrás: eatsleepride.com; benningtonvt.org

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2915733740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása