Az eltűnt sztárcsemete
2021. december 21. írta: Csiribusz

Az eltűnt sztárcsemete

Mi történt Ylenia Carrisivel?

Az idősebb korosztály bizonyára emlékszik még az olasz pop felejthetetlen énekes-színész párosára, Al Banóra és Romina Powerre. Az 1970-80-as években ontották az olasz slágereket.

Albano Carrisi 1943-ban született Dél-Olaszországban, az amerikai Romina Power pedig 1951-ben Los Angelesben.

ary01.png

/amikor még minden szép és jó volt/

Romina színész szülei 1956-ban elváltak, majd 1958-ban mexikói származású édesanyjával elhagyták az Egyesült Államokat. Az általános iskolát Mexikóban, a középiskolát Olaszországban, a főiskolát Angliában járta. Több nyelven kitűnően beszél: olaszul, spanyolul, angolul, franciául és hollandul.

ary05a.jpg

/A kis Ylenia a szüleivel/

Érdeklődése korán a zene felé fordult, első filmszerepeit 14 éves korában kapta. Albanóval 1967-ben ismerkedtek meg a "Minden dalom a tiéd" c. zenés vígjáték forgatásán, majd 1970-ben összeházasodtak. Ugyanebben az évben megszületett első gyermekük, Ylenia, akit három másik gyermek követett: az egyetlen fiú, Yari 1973-ban, majd Christel 1985-ben és Romina 1987-ben.

Az énekes házaspár 1984-ben a "Ci sará" dalukkal megnyerte az olasz Sanremói Dalfesztivált. Az Euróvíziós Dalfesztiválon kétszer is részt vettek, 1976-ban és 1985-ben. Mindkét alkalommal a hetedik helyezést érték el. Népszerűek voltak a spanyol nyelvterületeken is, utolsó közös lemezük 1996-ban jelent meg.

A nyolcvanas években kezdett először megingani tökéletesnek tűnő házasságuk, amikor Romina rászokott a kábítószerekre, és többször megcsalta a férjét. Albano megbocsátott az asszonynak, mert hitte, hogy minden rendbe jön. Eleinte úgy is tűnt, de időközben házasságuk végleg tönkrement, így 1999-ben külön költöztek. Romina 2005-ben végleg elhagyta Olaszországot. Hivatalosan 2012-ben váltak el Albanóval. A két kisebb lányért komoly csatározás folyt. Végül az anyához kerültek. Ennyi évtized után elválni … sokan nem értik az ilyesmit, de hozzá kell tennünk, hogy egy súlyos, mély családi tragédia tette fel az í-re a pontot.

Al Bano a különválás után élettársi kapcsolatba került egy olasz műsorvezetőnővel, akitől még két gyermeke született. Később néhányszor fellépett Rominával, de már nem lettek egy pár, pedig két legkisebb gyermeke anyjával is tönkrement a kapcsolata.

Valójában idősebbik gyermekükről szólna ez az írás, Ylenia Maria Sole Carrisiről. Ylenia 1970 novemberében született Rómában. Egyetemi évei alatt sokszor gondolt arra, milyen jó lenne egyedül utazgatni a világban egyetlen hátizsákkal és kis naplójával. Halasztást kért, s első útja Észak-, majd Közép-Amerikába vezette, ahol pár hónapot a gyönyörű Belize-ben töltött el. Belize egy kis miniállam a Karib-térségben, Honduras, Guatemala és Mexikó háromszögében.

ary02.jpg

/középen a serdülő Ylenia/

1993-ban, közvetlenül karácsony után úgy döntött, átmegy az Egyesült Államokba, New Orleansba. Közben az öccse, Yari, aki maga is szeretett utazni, váratlanul megérkezett Belize-be, Hopkins faluba. Meg akarta lepni nővérét az ünnepekre, de Ylenia addigra elutazott már. Yari házról házra ment, hogy megtalálja nővérét, amikor is megtudta, hogy a lány előző nap felszállt egy mexikói buszra.

Akárhogyan is, Ylenia nyomtalanul eltűnt. Senki nem tudott róla semmit. A későbbi nyomozás kiderítette, hogy utoljára 1994. január 6-án látták New Orleans francia negyedében. Ebből következik, hogy biztonságban eljutott a célhoz, de valami történt vele New Orleansban. Azt is le tudták követni, hogy a városban a LeDale Hotelben szállt meg, Alexander Masakelával, a tőle húsz évvel idősebb utcazenésszel. Korábbról ismerték egymást, mert Ylenia már járt New Orleansban. Január 31-én a férfit kihallgatta az FBI is, majd elengedték, mivel semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy bármi köze lenne Ylenia eltűnéséhez.

Később egy biztonsági őr azt vallotta, hogy látott egy fiatal nőt a Mississippibe ugrani, aki nagyjából megfelelt a külső személyleírásnak. A parti őrség átkutatta a folyót, de nem találta meg semmiféle nőnek a holttestét, aki ha valóban a vízbe ölte magát, akkor testének rég a tengerbe kellett sodródni. Soha nem lehetett megállapítani emiatt, ki is volt az a nő.

A szülők utoljára 1993/94 szilveszterén hallottak leányukról. Romina január 1-jén, újévkor beszélt Yleniával, majd a lánynak nyoma veszett. 1994. január 18-án jelentették az eltűnését. Január 24-én a szülők New Orleansba utaztak. Velük volt az Interpol nyomozója, az olasz konzul, és újságírók hada.

Romina sokáig bízott abban, hogy Ylenia valahol életben van, Albano pedig 2006-ban azt nyilatkozta, ő elhiszi a biztonsági őr vallomását, miszerint a lánya talán a folyóba ölte magát. 2008-ban egy német lap megjelentetett egy írást, amely szerint Ylenia Arizonában él. Albano elutasította a feltevést. 2013 januárjában kérelmet nyújtott be, hogy lányát hivatalosan is nyilvánítsák halottnak.

Ylenia 1994-ben, 23 évesen New Orleansban tűnt el – nyilatkozta az énekes. – Csak annyit tudunk, hogy egy drogos bandába keveredett. Sokáig kerestettük. Állítólag egy taxis látta őt utoljára, amikor a Mississippibe vetette magát. Talán a drog vagy egy szerelmi csalódás miatt lett öngyilkos? Ha a lányomról kérdeznek, minden egyes alkalom olyan, mintha kést szúrnának belém. Felszakadnak a sebek. Egy gyerek halála a legnagyobb tragédia, feldolgozhatatlan. Romina képtelen volt erre. Hitte, hogy Ylenia életben van, és meg fogja találni. Gyakran utazott Amerikába, látnokok, kuruzslók segítségét kérte, de hiába. Végül, ha nehezen is, de feladta a keresést. Amikor ezek után ki akart lépni a kapcsolatunkból, nem volt egyszerű elfogadnom, nagyon fájdalmasan érintett. Igaz, tulajdonképpen titokban mindig számítottam erre, mert az ő családjában mindenki elvált. De reménykedtem is, hogy ez nálunk nem fog bekövetkezni. Harminc évig éltünk együtt, tisztelem a mai napig. Együtt mindent elértünk, ám egy idő után nem értettük meg egymást. Nem szoktunk találkozni, de közös gyermekeinken keresztül tudunk egymásról. Így azt is tudom, hogy rossz állapotban van.” 

2020-ban új hír ütötte fel a fejét a lány eltűnésével kapcsolatban. Az amerikai hatóságok egy névtelen hölgy kapcsán nyomoztak, aki 27 évvel ezelőtt, Floridában szenvedett halálos közúti balesetet. Az illetékesek szerint nagy esély van arra, hogy az anonim áldozat Al Bano és Romina Power elveszett gyermeke lehet.

Az olasz rendőrség arra kérte Al Banot, adjon DNS-mintát, melyet összevethetnek a holttest adataival. A La Stampa olasz lap értesülései szerint, az áldozat egy 22 év körüli nő – Ylenia 23 esztendős volt, amikor eltűnt –, akinek az élettelen testét 1994 szeptemberében találták meg egy floridai benzinkútnál.

A hatóságok arra gyanakszanak, a nőt egy sorozatgyilkos kamionsofőr, Keith Hunter Jesperson gázolta el, akit egyébként 1995-ben életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítéltek, nyolc bizonyított gyilkosság és erőszaktétel miatt. A háromdimenziós arcrekonstrukció után, melyet az áldozatról készítettek, kiderült, a nő igencsak hasonlít Al Bano és Romina Power lányára.

Ylenia állítólagos gyilkosa a Happy Face Killer becenevet kapta, miután beismerő leveleket küldött a sajtónak és a rendőrségnek, melyeket mindig egy vigyorgó arccal írt alá. A kamionos 160 gyilkosságot vallott be, de a hatóságoknak mindössze nyolcat sikerült bebizonyítaniuk.

ary03.jpg

/gyönyörű nővé érve/

Az Amerikának nevezett farkas bekebelezte a gyönyörű és bájos Yleniát. Újév reggelén még köszöntötte anyját, nyugodtnak tűnt, azt is mondta neki hogy úti csekkjén még van 2 és fél millió líra (akkori értéke szerint 370 ezer forint körüli összeg). Aztán nem sokkal később adatait az „Eltűnt személyek ügyosztályán” regisztrálták, és szép dallamos olasz vezeték- és keresztneve helyett egy szám lett: 85.361. A New Orleans-i rendőrségen 1994-ben az ő ügyével egy időben 7793 hasonló eltűnésen dolgoztak, miközben naponta 28 embernek nyoma vész. Ahogy mondták, ő is abba a 2050 esetbe tartozik, akik megtalálása olyan, mintha egy tűt keresnénk a szénakazalban. De a tény, az tény, Ylenia eltűnt! Vajon önként, vagy erőszakkal?

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org; ma.hu; retrozenevilag.hu; doily.hu; youtube.com

Képforrás: chicagoschlager.blogspot.com; twice.hu; liberoquotidiano.it; youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9118050272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása