Navarra trilógia
2022. szeptember 14. írta: Csiribusz

Navarra trilógia

Dolores Redondo: Navarra trilógia I – A láthatatlan őrző; Navarra trilógia II – A csontok öröksége; Navarra trilógia III – Áldozat a viharnak

navarra1.jpg

navarra2.jpg

navarra3.jpg

Bizton állíthatom, hogy a legjobb modern regénysorozatok egyike. A spanyol thriller baszkföldön, a Baztan-völgyében játszódik. Magába fonja a krimi, a baszk mitológia, a keresztény vallás, és a boszorkányság különös keverékét. A könyvet 25 nyelvre fordították eddig, nagy siker lett külföldön, ahogyan saját hazájában is, ahol több díjat elnyert. A történetből háromrészes minisorozat készült. A megfilmesítési jogot Peter Nadermann vette meg, akinek olyan filmek fűződnek nevéhez, mint A tetovált lány vagy A parfüm.

A történet egy kis baszk településen játszódik. Gyors egymásutánban három kamaszlányt gyilkolnak meg hasonló módszerrel. Mindegyik lányt mezítelenül találják meg a folyó partján. Az elkövetés módja rituális gyilkosságra vall. Az ügyet Amaia Salazar felügyelőnőre bízzák. A nyomozás során szembesül a vidék elfeledett hagyományaival, ijesztő hiedelemvilágával, és rémes gyermekkorának tragikus rémképeivel.

A sokszereplős történetet kiszámíthatatlan csavarjaival teszi érdekfeszítővé az írónő. Átgondolt, jól megszerkesztett történetről van szó, amelynek minden szála elvarrásra kerül a könyv végén. A thrillerek szerelmeseinek őszintén ajánlom.

navarra4.jpg

Rendező: Fernando González Molina

Szereplők: 

Amaia Salazar – Marta Etura

Flora Salazar – Elvira Mínguez

Rosaura Salazar – Patricia López Arnaiz

James – Benn Northover

Jonan Etxaide – Carlos Librado

Tia Engrasi – Itziar Aizpuru

Írta: Csiribusz

Képforrás: lira.hu; youtube.com; filmaffinity.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr5218216873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása