UFO-összeesküvések?
2020. április 23. írta: Csiribusz

UFO-összeesküvések?

Az űrből érkeznek. Nem tudni, kik ők, miért látogatnak el hozzánk csészealj formájú járműveiken. Nagyon sokan látni vélték már az idegeneket, még többen hisznek bennük, tudományosan dokumentált kapcsolatfelvétel azonban még nem volt. Talán csak mese az egész?

Beszámolók alapján kétféle földönkívülit lehet megkülönböztetni. A szemtanúk egy része azt állítja, hogy barátságos vagy közömbös idegen lényekkel találkozott, mások azonban rossz tapasztalatokat szereztek – ha igaz, amit mondanak.

ufo3a.jpg

Igen népszerűek azok az elméletek, amelyek szerint a világ kormányai – de különösen az amerikai – már régóta rejtegetnek lezuhant csészealjakat és földönkívülieket, és titokban vizsgálatokat végeznek rajtuk. Egy amerikai pilóta viszont nem kevesebbet állít, minthogy az amerikai kormány megegyezett az idegenekkel, akik fejlett technikai tudásuk átadása fejében szabadon kísérletezhetnek az embereken. Mi több, olyan foglyokat is ejthetnek, akiknek a testéből kivont anyagokkal táplálkoznak. (Ha ismerős az elmélet, nem véletlen: erre épül az X-akták című tévésorozat.) Egyesek egyházat alapítanak az ufóhit felhasználásával. Egy Frank Stranges nevű amerikai prédikátor például azt állítja, hogy baráti kapcsolatban van egy Vénuszról érkezett földönkívülivel, Valiant Thorral. Mindössze hetvenöt dollárért bárki beléphet az egyházba, amelynek tagjai állítólag találkozhatnak is az idegennel. A többieknek be kell érniük a levélírással. A kézbesítő természetesen a prédikátor, aki szerény tiszteletdíjat számít fel áldozatos munkájáért.

A sok lelkes ufórajongó történeteit egy kézlegyintéssel el lehet intézni, ám nem mehetünk el szó nélkül azon amerikai űrhajósok állításai mellett, akik megesküsznek arra, hogy idegen csillagközi járművekkel találkoztak odafönt.

ufo4.jpg

1963 májusában Gordon Cooper egy űrkabinban körülrepülte a Földet, és egyszer csak egy fényes zöld tárgyat látott, amely nagy sebességgel közeledett felé. Ő állítja azt is, hogy Floridában szemtanúja volt, amint a repülő tárgy leszállt, földönkívüliek szálltak ki belőle, majd miután talajmintákat gyűjtöttek, elrepültek. Cooper kijelentéseit a hatóságok a nagy megterhelés okozta hallucinációkkal magyarázták.

Ed White – aki részt vett a Holdra szállásban – és társa, James McDivitt 1965 nyarán Hawaii fölött haladtak el a Gemini űrhajóval, amikor egy furcsa, fémből készült tárgyat észleltek, amelyet sikerült lefotózniuk. A tudósok azt állították, hogy a képen látható objektum csupán a lencse fénytörése miatt keletkezett hiba.

1991-ben a Discovery fedélzetéről élő adást közvetítettek. Eközben egy ezüst színű korongot láttak, amely belépett a Föld légkörébe. Ezután fényes villanások következtek, majd a korong megfordult és eltűnt. Az esetre nincs hivatalos magyarázat, már csak ezért is az ufóhívők egyik kedvence.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak az amerikaiak pillanthatnak meg földönkívüli űrhajókat, lássunk néhány magyar esetet, amelyek annak idején hetekig foglalkoztatták a közvéleményt.

1989 augusztusában egy kecskeméti laktanyában szolgálatot teljesítő kiskatona azt jelentette feletteseinek, hogy ufókat észlelt. A hivatalos álláspont szerint elaludt, és álmodta az egészet.

Magyar meteorológusok radarjai 1989 novemberében a csillagok fényénél erősebben világító négy azonosítatlan tárgyat észleltek. A tudományos magyarázat: csillagfény.

1991 táján az ország több pontján láttak üstökösre emlékeztető repülő objektumokat, amelyek mindössze pár száz méter magasságban repültek, majd nyomtalanul eltűntek. A rejtélyt nem sikerült megoldani.

Forrás: Meglepetés magazin, 2001.

Képforrás: livescience.com; androgeek.hu; baon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr815634692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása