Jeannette DePalma titokzatos halála
2021. szeptember 16. írta: Csiribusz

Jeannette DePalma titokzatos halála

Sátánisták tette volt, vagy másról van szó?

Jeannette DePalma 1956-ban született, s épp a napokban töltötte be tizenhatodik életévét, amikor a tragédia érte. New Jersey állam Union megyéjében élt, a Springfield negyedben. Egy szép, erdős területen lakott szüleivel a Clearview Roadon.

Egy hétfői délután, 1972. augusztus 7-én elhagyta az otthonát, anyjának annyit mondva, hogy az egyik barátjához megy vonattal. Mivel azonban a lány estére sem ért haza, a szülők aggódni kezdtek, s felhívták a barátot. Kiderült, hogy a barát még csak nem is látta Jeannette-et aznap. A rémült szülők azonnal értesítették a rendőrséget, de a lányt mintha a föld nyelte volna el.

jdp.jpg

/Jeannette DePalma/

Aztán körülbelül hat héttel később, 1972. szeptember 19-én fordulat történt az ügyben. Egy helyi lakos kutyája, furcsa dologgal állított haza, mégpedig egy rothadó, emberi alkarral. A lány maradványainak többi részét egy sziklán találták meg, mégpedig a közeli Houdaille Kőbánya területén.

Több szemtanú állította, hogy a holttest körül okkult tárgyakat láttak elhelyezve. A maradványok koporsó alakú faágak és farönkök között hevertek, körülötte rögtönzött fakeresztekkel. Mások az állították, hogy a lány csontjait pentagramra fektetve találták meg, csonkított kisállatok teteme mellett. A pletykákat továbbszította, amikor kiderült, hogy a sziklát, ahol a lányt megtalálták, a helyiek „Ördögfogak” néven emlegették. Sátánistákra, boszorkányokra gyanakodtak. A rendőrség cáfolta e vakmerő feltételezéseket.

A boncolás nem tudta megállapítani a lány halálának igazi okát. Erőszakot nem tudtak felfedezni rajta, sem a testen, sem a ruházaton. A csontok állapota arról tanúskodott, hogy nem érte sem golyó, sem késelés, s nem voltak csonttörések. A lány maradványaiból nagy mennyiségű ólom volt kimutatható, de erre a jelenségre nem találtak magyarázatot. A helyszínen semmi jelét nem látták kábítószer fogyasztásnak, így a halottkém csak is a fojtogatást tarthatta valószínű haláloknak. A rendőrség ettől kezdve gyilkossági ügyként kezelte az esetet.

A nyomozás ideje alatt a rendőrség kapott egy lakossági fülest egy „Vörös”-nek becézett hajléktalanról, aki a kőbányához közeli erdőben táborozott. A környékbeliek jól ismerték, s nagyon furcsának tartották, hogy Jeannette halála idején hirtelen eltűnt az erdőből. A megyei ügyészség végül úgy döntött, hogy a hajléktalan férfinek nincs köze az ügyhöz. Végül a nyomok hiánya, a lakosság, a család, és a barátok történeteinek ellentmondásai miatt, a rendőrség semmire nem jutott az ügyben, így lassan döglött akta lett a gyilkossági esetből.

jdp0.jpeg

/Ezen a sziklán találták meg a lány holttestét/

Hosszú évekig csend vette körül Jeannette ügyét, majd az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején a Weird NJ magazin egyik tudósítója újra felbolygatta a témát a közel három évtizedes hallgatás után. Állítólag mindez azért történt, mert több névtelen levelet kaptak a lány halálával kapcsolatban. A magazin szerkesztője és egyben társalapítója, Mark Moran azzal vádolta meg a Springfieldi Rendőrkapitányságot, hogy szándékosan semmisítették meg a DePalma-ügy aktáit. A rendőrkapitányság nem tagadta az akták megsemmisülését, de állításuk szerint az 1999-es Floyd hurrikán által bekövetkezett árvíz során vesztek el.

Egyesek azt suttogják, az akták igenis megvannak valahol, elrejtve. S hogy nem hozzák nyilvánosságra, annak az az oka, hogy magas beosztású személyeket is érint az ügy, így valami nagyon mocskos dolog van a háttérben.

A Springfieldi Rendőrkapitányság úgy gondolja, a lány kábítószer-túladagolásban hunyt el, de erre semmi bizonyíték. Nem találták drogok nyomát a maradványokban, sem a környezetében, valamint a szülők, a barátok is cáfolták, hogy Jeannette valaha kábítószert fogyasztott volna. Ezt a boncolás is alátámasztja, ráadásul a halottkém véleménye szerint valószínűleg fojtás által következett be a halál, mivel a test elbomlása miatt ezt az egy módot nem lehetett kizárni.

Utólag megpróbáltak DNS-vizsgálatot elvégezni sperma- vagy vérnyomokra gyanakodva, de a melltartó, a blúz, a nadrág, és alsónemű DNS-nyomai oly sokat bomlottak a közel ötven év alatt, hogy használhatatlanokká váltak.

Az ügy megszállottjai továbbra sem adják fel. Bízva abban, hogy a DNS-sel kapcsolatos tudomány napról napra fejlődik, még mindig hisznek abban, hogy egyszer kiderül az igazság. Addig is életben tartják Jeannette DePalma emlékét.

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org

Képforrás: thesun.co.uk; medium.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8616706080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása