Jennifer McVeigh: Afrikai akác
2016. november 02. írta: Csiribusz

Jennifer McVeigh: Afrikai akác

Jennifer McVeigh első könyvével, az Afrikai akáccal mindjárt az írói élvonalba emelkedett. Az Afrikai akác című regény igazi romantikus olvasmányt jelent különösen a hölgyek körében. Aki szereti az érzelmes történeteket némi szenvedéssel fűszerezve, az ki ne hagyja. A regény fordulatos, nem hagy időt unatkozásra vagy elkalandozásra.

afak.png

Frances Irvine gazdag családból származik, és mint a legtöbb 19. századi gazdag kisasszony, azt az elkényeztetett világot ismeri, amelyben felnőtt és ahol mindent megkapott. Ám gondtalan ifjúsága nem tart sokáig, mert édesapja, aki egyedül nevelte fel, váratlanul meghal.

Kiderül, hogy apja teljesen eladósodott, így nincstelen kiszolgáltatottságában nem marad más választása, mint távoli unokatestvérének nyújtani kezét, Edwin Matthewsnak, aki orvosként Dél-Afrikában él és akit ki nem állhat. A hosszú hajóúton azonban, melyet egyedül kell megtennie, megismeri a nagybetűs, szenvedélyes szerelmet, egy bizonyos William Westbrook nevű gazdag úr személyében.

Ám Afrikába megérkezve semmi nem úgy alakul, ahogyan szeretné. Az egyszerű, afrikai házacska nagyon messze van attól az elegáns világtól, amelyben Frances Londonban felnőtt. Sőt, itt kígyók, skorpiók, hatalmas rovarok vannak és még dolgozni is kell. Nem beszélve az állandó forróságról és járványokról. Frances gyűlöli ezt az életmódot. Egyetlen vigasza, hogy naphosszat a jóképű Willamről ábrándozhat.

Egy napon aztán William újra valósággá válik, de addigra már Edwin is kezd egy egészen más szerepet betölteni Frances életében. A nő a két férfi között őrlődik, látszólag nem tudva mit is tegyen. De ahogyan az idő telik, rá kell döbbennie, hogy egyik férfi sem az, akinek gondolta. Választania kell.

Írta: Csiribusz

Képforrás: marieclaire.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeletvagyvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2011925319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása